Matematik

Bestem funktionsværdien

25. november 2006 af John_bong (Slettet)
f(x) = 33,34 * e^ 0,0123x

x = 12

skal lige siges at x også er opløftet i e, altså sammenhængede med 0,0123.

Har ingen anelse om hvordan den løses! har søgt herinde.

På forhånd tak for hjælpen!

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2006 af mathon

"skal lige siges at x også er opløftet i e, altså sammenhængede med 0,0123"

så skrives
det

y = f(x) = 33,34*e^(0,0123*x)

f(12) = 33,34*e^(0,0123*12)

Svar #2
25. november 2006 af John_bong (Slettet)

Haha ja havde jeg slet ikke tænkt over!

Tak!

Men hvordan får jeg så funktionsværdien?

Kan forestille mig det er noget med at isolere E?

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

#2.
e "grundtallet for de naturlige logaritmer" er en konstant, og det er ikke den der skal isoleres.

f(x) kaldes funktionsværdien af x.

f(12) = 33,34*e^(0,0123*12)

f(12) => 38,643..

Svar #4
25. november 2006 af John_bong (Slettet)

#3

Tak..

Hvad er det så lige præcist man udregner?

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

#4.
Funktionsværdien, som du siger der skal findes i #2.

Brugbart svar (0)

Svar #6
25. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

..eller du kan også sige y-værdien til x (12).

Svar #7
25. november 2006 af John_bong (Slettet)

Kan simpelhen ikke finde ud af hvordan den skal løses overhovedet :(

altså:

så langt er vi :

f(12) = 33,34 * e^(0,0123^12)
<=>
?

Hvordan tager jeg det næste skridt?

Svar #8
25. november 2006 af John_bong (Slettet)

Eller hænger e^(0,0123^12) sammen som et?

sådan her?

(e^(0,0123^12))

fatter stadig ikke hvad e er overhovedt :(

Brugbart svar (0)

Svar #9
25. november 2006 af calica (Slettet)

e er ln's omvendte... men det er ligemeget.
Funktionsværdien er dén Zeta har regnet ud for dig i svar #3: 38,643

Brugbart svar (0)

Svar #10
27. november 2006 af mathon

går det bedre med

f(12) = 33,34 * exp(0,0123^12) ?

Skriv et svar til: Bestem funktionsværdien

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.