Matematik
a`er i diff. ligningen..
26. november 2006 af
FrederikXY (Slettet)
Jeg har differentialligningen:
(x+2y)dy/dx=12x-y
Jeg skal bestemme de værdier af a, for hvilke y=ax er løsning til differentialligningen.
Hvordan gør man dette?
(x+2y)dy/dx=12x-y
Jeg skal bestemme de værdier af a, for hvilke y=ax er løsning til differentialligningen.
Hvordan gør man dette?
Svar #1
26. november 2006 af Benjamin. (Slettet)
Er ikke sikker på det, så tag det ikke for sandt.
Mit løsningsforslag:
(x+2y)·dy/dx = 12x-y
<=> (x+2ax)·d(ax)/dx = 12x-ax
<=> a = (12x-ax)/(x+2ax) = (x(12-a))/(x(1+2a)) = (12-a)/(1+2a)
<=> 2a^2 + 2a - 12 = 0
<=> a = 2 v a = -3
Mit løsningsforslag:
(x+2y)·dy/dx = 12x-y
<=> (x+2ax)·d(ax)/dx = 12x-ax
<=> a = (12x-ax)/(x+2ax) = (x(12-a))/(x(1+2a)) = (12-a)/(1+2a)
<=> 2a^2 + 2a - 12 = 0
<=> a = 2 v a = -3
Svar #2
26. november 2006 af LeMenga (Slettet)
#1: jeg har løst opgaven på samme måde og fået samme resultat.
Svar #3
26. november 2006 af FrederikXY (Slettet)
er det ik også noget med at 0 altid er en løsning?
Eller har jeg misforstået det?
Eller har jeg misforstået det?
Skriv et svar til: a`er i diff. ligningen..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
