Matematik
Parallelle og hvilken værdi?
27. november 2006 af
Jelly (Slettet)
Vis, at linjerne med parameterfremstillingerne:
(x,y,z)=(2,1,-1)+t(-4,1,4) og (x,y,z)=(1,a,1)+s(5,3,-6)
ikke er parallelle. For hvilken værdi af a skærer linjerne hinanden?
Håber nogle kan komme med hints til opgaven.
På forhånd tak!
(x,y,z)=(2,1,-1)+t(-4,1,4) og (x,y,z)=(1,a,1)+s(5,3,-6)
ikke er parallelle. For hvilken værdi af a skærer linjerne hinanden?
Håber nogle kan komme med hints til opgaven.
På forhånd tak!
Svar #1
27. november 2006 af mbujo (Slettet)
Well.. Man kan jo bare sætte de to ligningerne i lig hinanden.. På den måde får vi:
2-4t = 1+5s (1)
1+t = a+3s (2)
-1+4t = 1-6s (3).
Vi har to ligninger ((1) og (3)) med to ubekendte (s og t). Løs... Hvis de to linjer skærer hinanden, har vi også vist at de ikke kan være parallelle...
2-4t = 1+5s (1)
1+t = a+3s (2)
-1+4t = 1-6s (3).
Vi har to ligninger ((1) og (3)) med to ubekendte (s og t). Løs... Hvis de to linjer skærer hinanden, har vi også vist at de ikke kan være parallelle...
Svar #2
27. november 2006 af Jelly (Slettet)
okay...hvad med for hvilken værdi af a skærer linjerne hinanden?
Hvordan skal man løse den? Nogle hints?
På forhånd tak!
Hvordan skal man løse den? Nogle hints?
På forhånd tak!
Skriv et svar til: Parallelle og hvilken værdi?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
