Kemi
Organisk kemi
28. november 2006 af
Arvin (Slettet)
Jeg er helt væk i det her, det ville være rigtigt dejligt at få noget hjælp.
Jeg skal skrive så mange strukturformler som muligt for C3 H6 CL2 (de er en formel sammen).
Altså, jeg ved ikke om det jeg har gjort er rigtigt, men det er hvad jeg har fundet frem til indtil videre:
http://img460.imageshack.us/img460/5230/isomeremr6.jpg
Jeg har nummeret de isomere jeg har fundet så I lettere kan pege på dem.
Er der flere strukturformler? Er dem jeg har skrevet rigtige? Hvad er forskellen på strukturformler og isomere?
Og så et sidste spørgsmål. Hvordan finder jeg de systematiske navnene på de isomere?
Jeg beklager hvis det er for meget at spørge om, men jeg er virkelig lost. :(
Jeg skal skrive så mange strukturformler som muligt for C3 H6 CL2 (de er en formel sammen).
Altså, jeg ved ikke om det jeg har gjort er rigtigt, men det er hvad jeg har fundet frem til indtil videre:
http://img460.imageshack.us/img460/5230/isomeremr6.jpg
Jeg har nummeret de isomere jeg har fundet så I lettere kan pege på dem.
Er der flere strukturformler? Er dem jeg har skrevet rigtige? Hvad er forskellen på strukturformler og isomere?
Og så et sidste spørgsmål. Hvordan finder jeg de systematiske navnene på de isomere?
Jeg beklager hvis det er for meget at spørge om, men jeg er virkelig lost. :(
Svar #1
28. november 2006 af sapiens (Slettet)
nej, du har fundet dem alle :p
Strukturformler = dem, du har lavet
isomere = alle de forskellige former for C3H6Cl2 du kan finde (sådan forenklet)...
Jeg tager navnet på den første:
2,2-dichlorpropan
kan du selv nu?
Strukturformler = dem, du har lavet
isomere = alle de forskellige former for C3H6Cl2 du kan finde (sådan forenklet)...
Jeg tager navnet på den første:
2,2-dichlorpropan
kan du selv nu?
Svar #2
29. november 2006 af Arvin (Slettet)
Super, tak du. :D
Så må de andre hedde 1,3-, 1,1- og 1,2-dichlorpropan. Tak man. :)
Så må de andre hedde 1,3-, 1,1- og 1,2-dichlorpropan. Tak man. :)
Skriv et svar til: Organisk kemi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
