Matematik
Diff. Ligning
28. november 2006 af
john3 (Slettet)
Kan ikke finde ud af følgende diff. ligning
dy/dx=(x+1)/(2y-x)
Så hjælp søges...
dy/dx=(x+1)/(2y-x)
Så hjælp søges...
Svar #1
29. november 2006 af momentum (Slettet)
Løsningen på formen y = ax + b:
y' = (x + 1) / (2y - x)
(2y - x)y' = x + 1
2yy' - xy' = x + 1
d(y^2)/dx -xd(y)/dx = x + 1
y^2 - S(x)dy = S(x + 1)dx
y^2 - S(x)dy = 0.5x^2 + x + c .
Antagelse: y = ax + b
y = ax + b ==> dy = d(ax + b) = adx
(ax + b)^2 - S(x)adx = 0.5x^2 + x + c
a^2*x^2 + 2abx + b^2 - (a/2)x^2 = 0.5x^2 + x + c
1) a^2 -(a/2) = 0.5 (Løs 2. grads ligning mht. a)
2) 2ab = 1 (Bestem b ud fra to mulige løsninger af a)
3) b^2 = c (Givet b, find c)
y' = (x + 1) / (2y - x)
(2y - x)y' = x + 1
2yy' - xy' = x + 1
d(y^2)/dx -xd(y)/dx = x + 1
y^2 - S(x)dy = S(x + 1)dx
y^2 - S(x)dy = 0.5x^2 + x + c .
Antagelse: y = ax + b
y = ax + b ==> dy = d(ax + b) = adx
(ax + b)^2 - S(x)adx = 0.5x^2 + x + c
a^2*x^2 + 2abx + b^2 - (a/2)x^2 = 0.5x^2 + x + c
1) a^2 -(a/2) = 0.5 (Løs 2. grads ligning mht. a)
2) 2ab = 1 (Bestem b ud fra to mulige løsninger af a)
3) b^2 = c (Givet b, find c)
Skriv et svar til: Diff. Ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
