Fysik
fysik spektrallinier
28. november 2006 af
MacAalborg (Slettet)
Har en opgave i en blå bog med fysik opgaver der hedder b10
Her i opgaven har vi en tegning af spektrallampe som lyser mod et gitter og deler de siger til 2x violet og 2x blå efter en skærm.
Og de midterste "bølger" omkring 0 orden har vinkel 15,4
Gitter = 600 streger pr. mm
"Marker, gerne med farver, på en figur som ovenstående de vinkler, hvor man kan se lys fra de fem kraftigste spektrallinier i cadmium"
Hvis der bare er nogen som kan fortælle mig nogenlunde hvad jeg skal, for har virkelig ingen anelse :S
Mvh Marc
Her i opgaven har vi en tegning af spektrallampe som lyser mod et gitter og deler de siger til 2x violet og 2x blå efter en skærm.
Og de midterste "bølger" omkring 0 orden har vinkel 15,4
Gitter = 600 streger pr. mm
"Marker, gerne med farver, på en figur som ovenstående de vinkler, hvor man kan se lys fra de fem kraftigste spektrallinier i cadmium"
Hvis der bare er nogen som kan fortælle mig nogenlunde hvad jeg skal, for har virkelig ingen anelse :S
Mvh Marc
Svar #1
28. november 2006 af Ponine (Slettet)
Du kan kigge i din databog og der står deres bølgelængder. Så kan du regne deres vinkler ud fra det. Kan ikke lige huske formlen. Men den må vel stå i bogen. :)
Svar #2
28. november 2006 af sapiens (Slettet)
du skal bruge gitterformlen sin(vinkel) = n*bølgelængde/d
Udregn bølgelængden, indsæt herefter n = 1 og 2, og så har du vinklerne :)
Udregn bølgelængden, indsæt herefter n = 1 og 2, og så har du vinklerne :)
Skriv et svar til: fysik spektrallinier
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
