Matematik
Beskriv med ord...
28. november 2006 af
Malfoy (Slettet)
I en model for atmosfærens indhold af drivhusgassen CO2 beskriver man atmosfærens CO2-indhold Q (målt i mia. ton) ved:
Q = 252 * 1,02^t – 3 * t + c
Hvor t betegner tiden i år efter 1984, og c er en konstant. Væksthastigheden kan ved differention beregnes til:
(dQ)/(dt) = 4,99 * 1,02^t – 3
_ _ :: _ _ :: __ :: _ _
Denne øvelse tager udgangspunkt i nedstående model for CO2 i atmosfæren.
a) Vis, at væksthastigheden vokser efter 1984.
Ja det vokser således, at vækshastigheden i 1990 er 3,850.
b) Beskriv med ord, hvad det betyder for CO_2-indholdet i atmosfæren.
NOGLE DER KAN HJÆLPE MIG MED DET, MÅSKE FORKLARE DET MED EN, TO ELLER TRE SÆTNINGER?
Altså, jeg ved godt at man skal kommenterer resultatet i a, men jeg ved ikke hvad det betyder for CO_2-indholdet i atmosfæren.
På forhånd mange tak
Malfoy Sebastiansen
Q = 252 * 1,02^t – 3 * t + c
Hvor t betegner tiden i år efter 1984, og c er en konstant. Væksthastigheden kan ved differention beregnes til:
(dQ)/(dt) = 4,99 * 1,02^t – 3
_ _ :: _ _ :: __ :: _ _
Denne øvelse tager udgangspunkt i nedstående model for CO2 i atmosfæren.
a) Vis, at væksthastigheden vokser efter 1984.
Ja det vokser således, at vækshastigheden i 1990 er 3,850.
b) Beskriv med ord, hvad det betyder for CO_2-indholdet i atmosfæren.
NOGLE DER KAN HJÆLPE MIG MED DET, MÅSKE FORKLARE DET MED EN, TO ELLER TRE SÆTNINGER?
Altså, jeg ved godt at man skal kommenterer resultatet i a, men jeg ved ikke hvad det betyder for CO_2-indholdet i atmosfæren.
På forhånd mange tak
Malfoy Sebastiansen
Svar #1
28. november 2006 af ibibib (Slettet)
a) Du skal differentiere væksthastigheden og gøre rede for at denne differentialkvotient er større end nul.
b) Det betyder at CO2-indholdet i atmosfæren vokser hurtigere og hurtigere.
b) Det betyder at CO2-indholdet i atmosfæren vokser hurtigere og hurtigere.
Skriv et svar til: Beskriv med ord...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
