Fysik
Acceleration
30. november 2006 af
La Gioconda (Slettet)
Har en smule svært ved at løse følgende opgaver:
En bil accelererer fra hvile til farten 72km/s på 8,0s med konstant acceleration.
-Beregn accelerationen!
-Beregn, hvor langt bilen kører, mens den accelererer.
Bilen kører med en konstant hastighed på 72 km/h i 25s. Herefter opdager føreren en forhindring, og bilen bremser med konstant acceleration, indtil den står stille. Bilen kører i alt 630 m på denne del af køreturen.
-Hvad var accelerationen under opbremsningen?
Nogen der kan hjælpe??
En bil accelererer fra hvile til farten 72km/s på 8,0s med konstant acceleration.
-Beregn accelerationen!
-Beregn, hvor langt bilen kører, mens den accelererer.
Bilen kører med en konstant hastighed på 72 km/h i 25s. Herefter opdager føreren en forhindring, og bilen bremser med konstant acceleration, indtil den står stille. Bilen kører i alt 630 m på denne del af køreturen.
-Hvad var accelerationen under opbremsningen?
Nogen der kan hjælpe??
Svar #1
30. november 2006 af Riemann
første opgave:
accelerationen er lig ændringen i hastighed divideret med tiden, dvs., Delta v / Delta t.
Anden opgave.
Strækningen som funktion er tiden er som sædvanlig for et legeme under konstant acceleration givet ved
s=1/2*a*t^2+v0*t +s0
Her er starthastigheden og startposition begge 0, hvilket giver
s=1/2*a*t^2
Herefter er det bare at indsætte din værdi for tiden t og accelerationen, a.
Tredje opgave:
Udnyt den generelle sammenhæng,
2*a*(s-s0)=v^2-v0^2
Du kan se en udledning af den i indlæg #4 her:
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=267991
accelerationen er lig ændringen i hastighed divideret med tiden, dvs., Delta v / Delta t.
Anden opgave.
Strækningen som funktion er tiden er som sædvanlig for et legeme under konstant acceleration givet ved
s=1/2*a*t^2+v0*t +s0
Her er starthastigheden og startposition begge 0, hvilket giver
s=1/2*a*t^2
Herefter er det bare at indsætte din værdi for tiden t og accelerationen, a.
Tredje opgave:
Udnyt den generelle sammenhæng,
2*a*(s-s0)=v^2-v0^2
Du kan se en udledning af den i indlæg #4 her:
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=267991
Svar #2
30. november 2006 af La Gioconda (Slettet)
jah... jeg har formlerne selv, men problemet her er hvad de forskellige konstanter svarer til i mit tilfælde???
fx s=1/2*a*t^2
hvad svarer s og t til???
jeg ved godt hvad de står for, men jeg kan ikke finde ud af den numeriske værdi for disse...
fx s=1/2*a*t^2
hvad svarer s og t til???
jeg ved godt hvad de står for, men jeg kan ikke finde ud af den numeriske værdi for disse...
Skriv et svar til: Acceleration
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
