Matematik

Finansiel regning: Hvilken formel

01. december 2006 af Annettejx (Slettet)
Har fået følgende opgave, og er i tvivl om hvilken formel jeg skal brug for at regne det ud.

Ole ønsker at opspare 6100 kr. til udbetaling på en knallert. Han opretter derfor en konto i banken og indsætter 500 kr. om måneden. Banken tilskriver 0,3% pr. måned i rente.

I hvor mange måneder skal Ole spare op, før der står 6100 kr. på kontoen?

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2006 af mathon

An = y/r[(1+r)^n - 1]

6100 = 500/0.003[1.003^n - 1]

Svar #2
01. december 2006 af Annettejx (Slettet)

Hvorfor skal n'et stå der? :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. december 2006 af mathon

...kender du ikke opsparingsformlen?

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. december 2006 af mathon

6100*0.003/500 = 1.003^n - 1

1.003^n = [6100*0.003/500 + 1]

n*ln(1.003) = ln([6100*0.003/500 + 1])

n = ln([6100*0.003/500 + 1])/ln(1.003)

Svar #5
01. december 2006 af Annettejx (Slettet)

Tak skal du have :)

Skriv et svar til: Finansiel regning: Hvilken formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.