Matematik

ligning

02. december 2006 af white_angel (Slettet)
En funktion f er givet ved f(x) =-x^3+1.5x^2+6x-1

a) bestem en ligning for tangenten t til grafen for punktet f i punktet P(3,f(3))

f'(x)=-3x^2+3x+6
Xo=3

f(3)=-3^3+1.5*3^2+6*3-1= 3,5
f'(3)=-3*3^2+3*3+6=-12

y=-12*(x-3)+3.5=> -12+36+3,5=> y=-12+39,5

Er det rigtigt???

b) gør rede for , at grafen for f har samme hældningskoefficient som tangent t , og bestem koordinatsættet til røringspunktet for denne tangent.


Hvordan kan jeg løse den??

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2006 af sigmund (Slettet)

ad a) Ja, y = -12+39.5 er korrekt.

ad b) Kan du ikke oplyse, om tangent t er en specifik tangent?

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. december 2006 af eightx2 (Slettet)

#1 a), ja lige inkl. et x :)

Svar #3
02. december 2006 af white_angel (Slettet)

1# Jeg tror at jeg skal finde (b) udfra den ligning jeg fik i (a), men jeg ved ikke,hvordan
2# hvad for et x?

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. december 2006 af sigmund (Slettet)

#3,

Ligningen for tangenten er selvfølgelig -12x+39.5.

I b) er der næppe tale om tangenten fra a). Der er røringspunktet allerede oplyst, så det giver ikke så megen mening at spørge dig om at finde det. Er der ikke given ogen ligning for t i opgaven? Hvis ikke, må det være et generelt svar, de er ude efter.

Svar #5
02. december 2006 af white_angel (Slettet)

nej ,der er ikke given en anden ligning i opgaven.

Svar #6
02. december 2006 af white_angel (Slettet)

er det ikke nogen der ved hvordan man kan løse den?

Svar #7
02. december 2006 af white_angel (Slettet)

er der ingen der kan hjælpe mig?

Brugbart svar (0)

Svar #8
02. december 2006 af Duffy

Er der ikke givet nogen oplysninger om t?

Hvis ikke er opgaven noget ævl. For ellers er svaret på #3 (det generelle svar)
og

"b) gør rede for , at grafen for f har samme hældningskoefficient som tangent t , og bestem koordinatsættet til røringspunktet for denne tangent."

...for til ethvert punkt på kurven har tangenten og kurven samme hældning, for kurvens hældning i et punkt er pr. definition tangentens hældning, hvis det ikke lige sker i et knæk.

Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.