Matematik
Forklar mig lige...
02. december 2006 af
mulle007 (Slettet)
Hvad er x tilvækst og y tilvækst.
Giv et eksempel på hvad man bruger det til.
Giv et eksempel på hvad man bruger det til.
Svar #1
02. december 2006 af Mariposa88 (Slettet)
X er en konstant vækst, den uafhængige variabel.
Y er den afhængige varibel.
Det betyder i praksis bare at x bare er et tal og y afhænger a x.
Fx med telefonregninger. Det koster måske 0,50 kr. for at tale i telefon i ét minut. Så ville formlen hedde:
y = 0,5 * X
X ville så være hvor mange minutter man snakkede.
Hvis man snakkede 5 min (x) ville prisen være 0,50 * 5, altså 2,5 kr. (y)
Y's vækst afhænger altså af x.
Giver det lidt mening?
Y er den afhængige varibel.
Det betyder i praksis bare at x bare er et tal og y afhænger a x.
Fx med telefonregninger. Det koster måske 0,50 kr. for at tale i telefon i ét minut. Så ville formlen hedde:
y = 0,5 * X
X ville så være hvor mange minutter man snakkede.
Hvis man snakkede 5 min (x) ville prisen være 0,50 * 5, altså 2,5 kr. (y)
Y's vækst afhænger altså af x.
Giver det lidt mening?
Svar #2
03. december 2006 af mulle007 (Slettet)
jo jo. Men hvad vis jeg får oplyst en ligning y=2x-6 og får derefter afvide at jeg skal bestemme y-tilvækst, når "delta x" er ligmed 2.
Skriv et svar til: Forklar mig lige...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
