Kemi

syre haster

02. december 2006 af hjælp19 (Slettet)
hey
i min opgave står der


phosphorsyrer har formlen h3po4.phosphorsyrer er en trivalent syre-det er muligt at fraspalte alle tre hydrogenatomer i phosphorsyrermolekylet som hydroner- men phosphorsyrer er ikke en stærk syre.

a. opskriv reaktionsskemaet for phosphorsyres reaktion med vand hvor hydrogenafvigelsen foregåri tre trin.

er det sådan:

H3PO4 + H2O ---< h2po4 + H3O

den fortsår jeg ikke:
?
b. navngiv alle de ioner der optræder i de tre reaktioner.

håber får svar


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2006 af -Zeta- (Slettet)

a)
1. H<sub>3</sub>PO<sub>4</sub>(aq) + OH- (aq) --> H<sub>2</sub>PO<sub>4</sub>- (aq) + H<sub>2</sub>O(l)
2. H<sub>2</sub>PO<sub>4</sub>-(aq) + OH- (aq) --> HPO<sub>4</sub><sup>2-</sup> (aq) + H<sub>2</sub>O(l)
3. HPO4<sup>2-</sup> (aq) + OH- (aq) --> PO4<sup>3-</sup> (aq) + H<sub>2</sub>O(l)

b)
OH- = Hydroxidion
H2PO4- = Dihydrogenphosphation
HPO42- = ...?
PO43-

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. december 2006 af -Zeta- (Slettet)

a)
Hov, jeg fik ikke set, at det var i reaktion med vand. Heldigvis giver det, det samme. Blot skal der stå H3O+ istedet for H2O på højre side.

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. december 2006 af -Zeta- (Slettet)

1. H3PO4(aq) + H2O (aq) --> H2PO4- (aq) + H3O+(l)
2. H2PO4-(aq) + H2O (aq) --> HPO42- (aq) + H3O+(l)
3. HPO42- (aq) + H2O (aq) --> PO43- (aq) + H3O+(l)

H3O+ = Oxoniumion
H2PO4- = Hydrogenphosphation
PO42- = Phosphation

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. december 2006 af -Zeta- (Slettet)

HPO42- = Hydrogenphosphation... sådan!

Svar #5
02. december 2006 af hjælp19 (Slettet)

TAK FOR HJÆLPEN

MEN FORSTÅR IK HVOR DE 2h GÅR HEN FOR SKAL DET IKKE VAR H3O OG H4O

OG HVORFOR HEDDER DET (I)VED H3O

Svar #6
02. december 2006 af hjælp19 (Slettet)

H3O+ = Oxoniumion

HPO42- = Hydrogenphosphation... MENER DU SÅDAN ISTED FOR H2PO4- = Hydrogenphosphation

PO42- = Phosphation

MENER DU SÅDAN

Brugbart svar (0)

Svar #7
01. januar 2007 af -Zeta- (Slettet)

H3O+(l) --> H3O+(aq)

Skriv et svar til: syre haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.