Matematik

diagonaler

03. december 2006 af træning (Slettet)
et rektangel har siderne a = 10 og b = 32.

- beregn længden af rektanglets diagonaler?

Hvordan?

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2006 af Nicklas.sk (Slettet)

pythagoras:

c^2 = a^2 + b^2

diagonalen = kvr(10^2 + 32^2) <=>
diagonalen = 33,5261 (afrundet)

den præcise værdi er

2 * kvr(281)

Brugbart svar (1)

Svar #2
03. december 2006 af -Zeta- (Slettet)

Rektanglen kan deles op i to trekanter, hvor at diagonalen er den som skiller de retvinklede trekanter ad.

Du har nu en retvinklet trekant med kateterne a=10, og b=32. Så nu kan du finde diagonalen.

Pythagoras' læresætning.

c<sup>2</sup> = a<sup>2</sup> + b<sup>2</sup>

Der er kun én værdi for diagonalen i en rektangel.

Svar #3
03. december 2006 af træning (Slettet)

Nå ja det kunne jeg have sagt mig selv. Mange tak!

Vil I hjælpe mig med en anden opgave?

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. december 2006 af -Zeta- (Slettet)

#3.
Ja, bare kom med den.

Svar #5
03. december 2006 af træning (Slettet)

#4 Okay. Jeg skal beregne vinkel ABD. Jeg har disse oplysninger til rådighed:

a = 10 cm
b = 32 cm
og så er der én side med 90grader.

Hvordan beregner jeg vinkelen udfra disse oplysninger?

Jeg har prøvet følgende:

(a^2+c^2-b^2)/2*a*c

Men jeg får kun et decimaltal ud af dét .. hvordan får jeg lavet det om til en grad?
Jeg får 0,341176 .. jeg skal have det til at blive 17grader

Brugbart svar (0)

Svar #6
03. december 2006 af -Zeta- (Slettet)

Du behøver da ikke bruge cosinusrelationen. :P

Du har med retvinklet trigonometri at gøre, da C = 90<sup>o</sup>

(Jeg går ud fra at vinkel C er ret.)

Du kan finde vinkel A, således:

sin(A) = a/b

A = sin<sup>-1</sup>(a/b)

Vinkel B finder du ved at vide, at vinkelsummen er 180 grader i en trekant.

Siden c kan findes ved at bruge:

sin(A) = a/c, isoler c


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. december 2006 af -Zeta- (Slettet)

Rettelse. Der skulle stå:

tan(A) = a/b

A = tan<sup>-1</sup>(a/b)

Svar #8
03. december 2006 af træning (Slettet)

Zeta du kan se vinklet af rektanglet hér helt for neden :

[http://peecee.dk/index.php?lid=1&aid=1&pid=2&loadid=14979]

Svar #9
03. december 2006 af træning (Slettet)

Zeta du kan se vinklet af rektanglet hér helt for neden :

[http://peecee.dk/index.php?lid=1&aid=1&pid=2&loadid=14979]

Svar #10
03. december 2006 af træning (Slettet)

Zeta du kan se vinklet af rektanglet hér helt for neden :

[http://peecee.dk/index.php?lid=1&aid=1&pid=2&loadid=14979]

Svar #11
03. december 2006 af træning (Slettet)

hovsa

Brugbart svar (0)

Svar #12
03. december 2006 af -Zeta- (Slettet)

Jeg erfarede lige i din anden tråd, at du har om trigonometri. Derfor vil det være mere smart at anvende,

tan(v) = mod/hos

..i første opgave.

Brugbart svar (0)

Svar #13
03. december 2006 af -Zeta- (Slettet)

Nåh, forhelvede. Jeg så ikke at det var en "firkant"... My bad. :-/

Svar #14
03. december 2006 af træning (Slettet)

Jeg tror ikke det er helt rigtig det du har skrevet. Jeg kender alle siderne i rektanglet. Og jeg ved at den ene side er 90 grader (a).

- Jeg skal nu finde en af vinklerne, hvordan gør jeg det?

Svar #15
03. december 2006 af træning (Slettet)

Det er helt iorden :) kan du hjælpe mig med hvad jeg ellers kan gøre?

Svar #16
03. december 2006 af træning (Slettet)

Opgaven lyder således:

- Beregn vinkel ABD (den med buen). Afstanden |AE| er 8,0 meter.

Brugbart svar (0)

Svar #17
03. december 2006 af -Zeta- (Slettet)

A = 90 grader.
a = 10
b = 32

Du skal finde vinkel B.

Vinkel B's modstående side er a, og dens hosliggende side er b. Derfor kan du benytte tangens defination.

B = tan<sup>-1</sup>(a/b)

Brugbart svar (0)

Svar #18
03. december 2006 af -Zeta- (Slettet)

Vinkel B => Vinkel ABD

Svar #19
03. december 2006 af træning (Slettet)

Mange tak skal du have! Jeg får svaret til 17,354grader. Men det skal kun være 17grader. Er det underordnet eller en fejl?

Svar #20
03. december 2006 af træning (Slettet)

#18 Der står også i opgaven, at jeg skal beregne afstanden |DF| - hvordan kan man beregne det?

Hvis du ser på linket, synes jeg ikke rigtig jeg kan se hvordan man skal gøre det?

Skriv et svar til: diagonaler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.