Matematik
Geometri
03. december 2006 af
knnico (Slettet)
1) Beregn siderne a og b samt vinkel B når A = 40 og c=25.
Det er en retvinklet trekant med C som retvinklet.
2) Samme trekant:
Beregn vinklerne A og B samt siden b når a=3 og c=5.
Jeg ved, jeg skal bruge cos og sin, men ved ikke hvordan.
Det er en retvinklet trekant med C som retvinklet.
2) Samme trekant:
Beregn vinklerne A og B samt siden b når a=3 og c=5.
Jeg ved, jeg skal bruge cos og sin, men ved ikke hvordan.
Svar #1
03. december 2006 af Lurch (Slettet)
sin(v)*hypotenuse = modstående katete
cos(v)*hypotenuse = hosliggende katete
sammenholdes disse to får man
sin(v)*hypotenuse = modstående katete
sin(v)*(hosliggende katete/cos(v)) = modstående katete
sin(v)/cos(v) = modstående katete/hosliggende katete
tan(v) = modstående katete/hosliggende katete
sammen emd pythagoras og ovenstående 3 ligninger kan du alt hvad du ahr brug for med retvinklede trekanter
cos(v)*hypotenuse = hosliggende katete
sammenholdes disse to får man
sin(v)*hypotenuse = modstående katete
sin(v)*(hosliggende katete/cos(v)) = modstående katete
sin(v)/cos(v) = modstående katete/hosliggende katete
tan(v) = modstående katete/hosliggende katete
sammen emd pythagoras og ovenstående 3 ligninger kan du alt hvad du ahr brug for med retvinklede trekanter
Svar #2
03. december 2006 af knnico (Slettet)
Dvs:
A=40 hypotenusen: 25
for at finde b:
(cos40)*25 = 19,15 = b
A=40 hypotenusen: 25
for at finde b:
(cos40)*25 = 19,15 = b
Skriv et svar til: Geometri
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
