Matematik

cos og sinus opgave

03. december 2006 af GuffeHamSelv (Slettet)
hey mangler lige 1 stykke før jeg er færidg med matematik afleveringen til i morgen.. men den kan jeg så bar heller ikke finde ud af. den lyder således

cos v = sin v * sin 30 grader

hmm.. nogen som kan hjælpe? ^^

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2006 af Lurch (Slettet)

skal du finde v?

prøv at divider igennem med cos(v) på begge sider

husk at sin(v)/cos(v) = tan(v)

Svar #2
03. december 2006 af GuffeHamSelv (Slettet)

det forstår jeg ikke helt.. og jo, skal finde V..

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. december 2006 af Lurch (Slettet)

Havd forstår du ikke? Hvordan man dividerer med cos(v) på begge sider?

cos(v) = sin(v) * sin(30)

cos(v)/cos(v) = (sin(v) * sin(30))/cos(v)
1 = sin(30)*sin(v)/cos(v)
nu bruges sin(v)/cos(v) = tan(v)
1 = sin(30)*tan(v)
nu divideres der med sin(30) på hver side
1/sin(30) = sin(30)*tan(v)/sin(30)
1/sin(30) = tan(v)
vinklen findes ved at bruge tan^-1 eller Arctan på begge sider
Arctan(1/sin(30)) = Arctan(tan(v))
arctan(1/sin(30)) = v

arctan/tan^-1 findes på din lommeregner



Svar #4
03. december 2006 af GuffeHamSelv (Slettet)

Mange tak skal du have.. Kan se at det passer nu :)

Skriv et svar til: cos og sinus opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.