Matematik
Hastighed
04. december 2006 af
wwwhej (Slettet)
Temperaturen (målt i C) i en speciel ovn til brandprøvning udvikler sig som en funktion af tiden t (målt i antal minutter efter ovnen er tændt) givet ved forskriften:
f(t)=20+150ln(8t+1)
a) bestem temperaturen i ovnen 10 minutter efter den er tændt og bestem hvor lang tid der går fra ovnen er tændt til temperaturen i ovnen når op på 500 C
f(t)=20+150ln(8*10+1) = 679,17 C
500 = 20+150ln(8t+1)
t=2,94min
b) bestem den hastighed hvormed temperaturen ændrer sig til tiden t=10
det er så b jeg ikke kan finde ud af..kan nogen hjælpe?
f(t)=20+150ln(8t+1)
a) bestem temperaturen i ovnen 10 minutter efter den er tændt og bestem hvor lang tid der går fra ovnen er tændt til temperaturen i ovnen når op på 500 C
f(t)=20+150ln(8*10+1) = 679,17 C
500 = 20+150ln(8t+1)
t=2,94min
b) bestem den hastighed hvormed temperaturen ændrer sig til tiden t=10
det er så b jeg ikke kan finde ud af..kan nogen hjælpe?
Svar #1
04. december 2006 af allan_sim
#0.
b) findes som tangenthældningen for t=10. Dermed skal du have fat i noget differentialregning.
b) findes som tangenthældningen for t=10. Dermed skal du have fat i noget differentialregning.
Svar #2
04. december 2006 af wwwhej (Slettet)
nej pis..er jeg så dårlig til.. er f´(x)=10 eller hvad skal jeg gøre
Skriv et svar til: Hastighed
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
