Matematik

Vandrette tangenter?!

04. december 2006 af Voldpumpet (Slettet)
Har fået til opgave at finde alle de vandrette tangenter til grafen for f(x)= 3x^5 - 20x^3 + 30

Nogen der kan give mig fremgangsmåde på dette og evt. et svar også?

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2006 af ibibib (Slettet)

Når en tangent er vandret er hældningen nul. Funktionens differentialkvotient er tangentens hældning.

Røringspunkterne bliver i x=-2, x=0 og x=2.

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. december 2006 af Asger_ss (Slettet)

det du skal gøre er at finde f'(x) og denne sætter du så lig med 0, da f(x) hældningen her er lig med 0 og dermed er der en vandret tangent. du skal huske at der er mere end en løsning. håber det kunne hjælpe dig lidt

Svar #3
04. december 2006 af Voldpumpet (Slettet)

Min hjerne er blæst lige pt. Kan i ikke regne det sidste færdigt også? Ville være en stor hjælp. Er blevet en smule forvirret af at køre rundt i det her emne.

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. december 2006 af Asger_ss (Slettet)

f'(x)=15x^4-60x^2

15x^4-60x^2=0
<=>
x=2 or x=0 or x=-2

nu har du x kordinaterne for tangenterne så mangler du kun at finde y kordinaterne dette gøres ved at sætte x ind i f(x):
f(2)=-34
f(0)=30
f(-2)=94

da tangenterne er vandrette ved vi at det bare er en vandret linie i y-værdien

y=-34
y=30
y=94

regn evt selv efter, var rimelig hurtig om udregningerne så garentere ikke at der ikke er lavet fejl

Svar #5
04. december 2006 af Voldpumpet (Slettet)

Mange tak. Var jo ikke så kompliceret når det blev forklaret :)

Brugbart svar (0)

Svar #6
04. december 2006 af Asger_ss (Slettet)

var så lidt

Skriv et svar til: Vandrette tangenter?!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.