Matematik

cirkel ska indeholde punkt

05. december 2006 af epo at night (Slettet)
jeg er gået død i denne opgave og kan ikke rigtig komme igang:

bestem k så nedstående ligning for en cirkel indeholder punktet P(-4,2)

x^2+y^2-10x+4y+k=0

har så sat

(-4^2+2^2)-(10*-4)+(4*2)+k=36
<=>
(-4^2+2^2)-(10*-4)+(4*2)+36=0 eller?

nu ska jeg så finde cirkelens ligning... er det den jeg ahr fundet ovenover eller?

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2006 af mathon

x^2+y^2-10x+4y+k=0

1) kvadratkompletter udtrykket, hvorved du finder centrum for cirklen

2) beregn afstanden mellem cirklen centrum og punktet P(-4,2)

3) ud fra kendskab til størrelsen af radius, som kan udtrykkes ved k, kan du finde værdien af k

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. december 2006 af allan_sim

#0.
Du sætter det kendte punkt ind, som du er i gang med, men vær omhyggelig med at sætte dine parenteser de rigtige steder.

Således hedder ligningen

(-4)²+2²-10*(-4)+4*2+k=0

Isoler k i denne.

Cirklens ligning har du, når du kender k. Hvis den skal være på den form, hvor du skal kunne aflæse radius og centrum, skal du kvadratkomplettere.

#1.
Det var da godt nok at skyde gråspurve med kanoner.... :-)

Svar #3
05. december 2006 af epo at night (Slettet)

kvadratkompletter? mit matematik er lidt rustent eter ca 3års pause

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. december 2006 af -Zeta- (Slettet)

#3.
<i>På cirklens centrumligning formel</i>

(x-x<sub>1</sub>)² + (y-y<sub>1</sub>)² = r²

hvor at (x<sub>1</sub>,y<sub>1</sub>) svarer til centrum.

Brugbart svar (0)

Svar #5
06. december 2006 af mathon

#2
"#1.
Det var da godt nok at skyde gråspurve med kanoner.... :-)"

...det var lidt rigelig voldsom ammunition i forhold til din kaliber-9 revolver!...-> :-)

Skriv et svar til: cirkel ska indeholde punkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.