Kemi
Aktuelle koncentrationer af Na, SO4 og NO3
05. december 2006 af
Was_Here (Slettet)
Hejsa!
Er igang med en kemi aflevering.
Der afvejes 2,35 g Na2SO4, som opløses i demineraliseret vand i en 250 mL målekolbe, hvorefter der fyldes op til mærket med demineraliseret vand og omrystes.
1) Beregn den formelle koncentration af Na2SO4 i den fremstillede opløsning.
2) Beregn de aktuelle koncentrationer af Na+ og SO42- i opløsningen.
Opløsningen blandes med 100 mL 0,150 M natriumnitrat.
3) Beregn de aktuelle koncentrationer af Na+, SO42- og NO3- i blandingen.
1 og 2 har jeg lavet. I
1'eren får jeg 0,0165mol.
2'eren får jeg at [Na+]=0,132M og [SO4^-2]=0,66M.
Hvordan fixer jeg 3'eren?
Venligste hilsner, Lasse
Er igang med en kemi aflevering.
Der afvejes 2,35 g Na2SO4, som opløses i demineraliseret vand i en 250 mL målekolbe, hvorefter der fyldes op til mærket med demineraliseret vand og omrystes.
1) Beregn den formelle koncentration af Na2SO4 i den fremstillede opløsning.
2) Beregn de aktuelle koncentrationer af Na+ og SO42- i opløsningen.
Opløsningen blandes med 100 mL 0,150 M natriumnitrat.
3) Beregn de aktuelle koncentrationer af Na+, SO42- og NO3- i blandingen.
1 og 2 har jeg lavet. I
1'eren får jeg 0,0165mol.
2'eren får jeg at [Na+]=0,132M og [SO4^-2]=0,66M.
Hvordan fixer jeg 3'eren?
Venligste hilsner, Lasse
Svar #1
05. december 2006 af dnadan (Slettet)
V(total)=250mL+100mL=0,350L
beregn stofmængden af natriumnitat(NaNO3), heraf kender du nu stofmængden af nitrat og stofmængden af natrium.
Beregn nu hermed stofmængden af Na2SO4, hvormed du kan finde stofmængden af natrium og af SO4-.
For at finde koncentrationen af:
NO3-:
C=n(NO3-)/V(0,350L)
(Samme metode med sulfationen)
Na+:
n(Na+)_NaNO3+n(Na+)_Na2SO4=n(Na+)_total
Hermed findes koncentrationen ved:
C=n/V
beregn stofmængden af natriumnitat(NaNO3), heraf kender du nu stofmængden af nitrat og stofmængden af natrium.
Beregn nu hermed stofmængden af Na2SO4, hvormed du kan finde stofmængden af natrium og af SO4-.
For at finde koncentrationen af:
NO3-:
C=n(NO3-)/V(0,350L)
(Samme metode med sulfationen)
Na+:
n(Na+)_NaNO3+n(Na+)_Na2SO4=n(Na+)_total
Hermed findes koncentrationen ved:
C=n/V
Svar #2
07. december 2012 af abd123 (Slettet)
Jeg forstod det ikke helt, kan du ikke vise det med eksemplet ??
Skriv et svar til: Aktuelle koncentrationer af Na, SO4 og NO3
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
