Matematik

Vektorerregning (vektor a prik vektor b) prik vektor c?

06. december 2006 af Piippii (Slettet)
Hej

Nogle der kan hjælpe mig med noget Vektorer regning?
Opgaven lyder som følger
vektor a= (4/5)vektor b = (-3/2)Vektor c = (2/-3)

(vektor a prik vektor b) prik vektor c?

_____________________________________________

Svar #1
06. december 2006 af Piippii (Slettet)

Jeg kan godt finde vektor a prik vektor b der er -2 men at gange med vektor c?!? hvordan skal det gøres?

Brugbart svar (0)

Svar #2
06. december 2006 af ibibib (Slettet)

Der står næppe to prikker. Den sidste prik er vel et gange-tegn.
a·b = -12+10 = -2

(a·b)*c = -2*(2, -3) = (-4, 6)

Svar #3
06. december 2006 af Piippii (Slettet)

Ahh oki.. ja så er det jo nemt nok.
-Er det noget du er helt sikker på, jeg mener hvordan kan man se forreskel på "prik" og gange?

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. december 2006 af ibibib (Slettet)

Det kan man ikke. Men..
Man kan kun prikke to vektorer, man kan ikke gange dem.
Man kan kun gange en vektor med et tal, man kan ikke prikke dem.
Så: når du ved hvad der er vektorer og hvad der er tal, så kender du betydningen af tegnet ·

Svar #5
06. december 2006 af Piippii (Slettet)

Mange tak for svaret!

Skriv et svar til: Vektorerregning (vektor a prik vektor b) prik vektor c?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.