Matematik
Ligning for tangenten t
11. december 2006 af
Leah (Slettet)
Halløj,
jeg har en funktion med forskriften f(x) = 4e * ln(x)
Grafen for funktionen h med forskrift
h(x) = x^(2) - 8x - 5
har en tangent t, der er parallel med tangenten i punktet (e,f(e)9 til grafen for funktionen f.
Jeg skal så bestemme en ligning for tangenten t.
Hvordan i alverden griber jeg dette an? :/
jeg har en funktion med forskriften f(x) = 4e * ln(x)
Grafen for funktionen h med forskrift
h(x) = x^(2) - 8x - 5
har en tangent t, der er parallel med tangenten i punktet (e,f(e)9 til grafen for funktionen f.
Jeg skal så bestemme en ligning for tangenten t.
Hvordan i alverden griber jeg dette an? :/
Svar #1
11. december 2006 af mathon
1) find f'(x)
2) find h'(x)
3) sæt h'(xo)=f'(e), hvoraf xo beregnes, så du du kan finde (xo,h(xo)) til brug i
y-h(xo) = h'(xo)(x-xo)
2) find h'(x)
3) sæt h'(xo)=f'(e), hvoraf xo beregnes, så du du kan finde (xo,h(xo)) til brug i
y-h(xo) = h'(xo)(x-xo)
Svar #2
11. december 2006 af Leah (Slettet)
Skal lige høre inden jeg går videre
f(x) = 4e * ln(x)
f'(x) = 4e/x
h(x) = x^(2) - 8x - 5
h'(x) = 2x-8
Kan det passe? (:
f(x) = 4e * ln(x)
f'(x) = 4e/x
h(x) = x^(2) - 8x - 5
h'(x) = 2x-8
Kan det passe? (:
Svar #3
11. december 2006 af Leah (Slettet)
f(x) = 4e * ln(x)
f'(x) = 4e * 1/x
h(x) = x^(2) - 8x - 5
h'(x) = 2x-8
3. punkt forstår jeg ikke.
h'(xo)=f'(e) ?
Dvs.
2x-8 = 4
2x = 4+8
2x/2 = 12/2
x = 6
derefter
y-h(xo) = h'(xo)(x-xo)
h(xo) = h(6) = 6^(2) - 8*6 - 5 = -17
.. jeg er stået lidt af her? :/
f'(x) = 4e * 1/x
h(x) = x^(2) - 8x - 5
h'(x) = 2x-8
3. punkt forstår jeg ikke.
h'(xo)=f'(e) ?
Dvs.
2x-8 = 4
2x = 4+8
2x/2 = 12/2
x = 6
derefter
y-h(xo) = h'(xo)(x-xo)
h(xo) = h(6) = 6^(2) - 8*6 - 5 = -17
.. jeg er stået lidt af her? :/
Skriv et svar til: Ligning for tangenten t
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
