Matematik

2 funktioner krydser hinanden - hvornår?

11. december 2006 af hoho (Slettet)
Hvordan kan man regne ud hvornår to funktioner krydser hinanden? altså y=ax+b

Mine ser sådan ud..

y = 2.6 · x + 300
y = 2.95769 · x + 150

Jeg ved at de krydser hinanden når x er ca. 420

Men hvordan regner man det ud..

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2006 af downunderII (Slettet)

Sæt dem lig med hinanden:

2.6x + 300 = 2,9 +150

2.6x-2,9x 300 -150 = 0
0.3x -150 = 0
0.3x = 150

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. december 2006 af dnadan (Slettet)

Sæt dem lig hinanden, dvs:
2.6 · x + 300= 2.95769 · x + 150
Løs nu denne ligning

Svar #3
11. december 2006 af hoho (Slettet)

Det skulle gerne blive noget med 420 ikk' ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. december 2006 af downunderII (Slettet)

jo

Svar #5
11. december 2006 af hoho (Slettet)

Problemet er at jeg aldrig rigtig har fattet at isolere x :(

Brugbart svar (0)

Svar #6
11. december 2006 af dnadan (Slettet)

#3 Prøv du nu selv at regne videre... regnestykket er ikke færdigt endnu!

Brugbart svar (0)

Svar #7
11. december 2006 af mathon

dette er en udløber af
tråden
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=288505

Skriv et svar til: 2 funktioner krydser hinanden - hvornår?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.