Matematik
differential (meget kort)
11. december 2006 af
Vincent (Slettet)
hej.. Sidder noget i stå i denne opgave og håber der er en der måske kunne hjælpe:
Linjen y = -2x-5 er tangent til parablen y = x^2-6x+p
bestem tallet p.
Håber der er en der, har lyst til at hjælpe :)
mvh. Mathias
Svar #1
d. 11-12-2006 kl. 17:53 af mathon (Professor)
y = x^2-6x+p
y'=2x-6
-2=2xo-6
4=2xo
xo=2
yo= -2xo-5
eller
yo= -2*2-5
yo= -4-5 = -9, hvoraf
(2,-9) ligger på parablen.......
Nu fik jeg jo så dette svar tidligere, men kan ikke rigtig se hvordan jeg kan bestemme p i forskiften vha. dette punkt. En der gerne vil hjælpe tak?
Linjen y = -2x-5 er tangent til parablen y = x^2-6x+p
bestem tallet p.
Håber der er en der, har lyst til at hjælpe :)
mvh. Mathias
Svar #1
d. 11-12-2006 kl. 17:53 af mathon (Professor)
y = x^2-6x+p
y'=2x-6
-2=2xo-6
4=2xo
xo=2
yo= -2xo-5
eller
yo= -2*2-5
yo= -4-5 = -9, hvoraf
(2,-9) ligger på parablen.......
Nu fik jeg jo så dette svar tidligere, men kan ikke rigtig se hvordan jeg kan bestemme p i forskiften vha. dette punkt. En der gerne vil hjælpe tak?
Skriv et svar til: differential (meget kort)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
