Matematik
differential ligning - HJÆLP
11. december 2006 af
kartoffelstivelse (Slettet)
y'= y(b-ay)
f(0)=1 f'(0)=7 f''(0)=21
bestem a og b
er nået frem til at: b-a=7 og at a/b=1+k.. og så kan jeg ikke komme videre.. ved ikke hvordan jeg skal bruge f''(0) = 21
??
f(0)=1 f'(0)=7 f''(0)=21
bestem a og b
er nået frem til at: b-a=7 og at a/b=1+k.. og så kan jeg ikke komme videre.. ved ikke hvordan jeg skal bruge f''(0) = 21
??
Svar #1
11. december 2006 af DanielPetersen (Slettet)
Du må ikke skriver HJÆLP i dit emne, når du opretter et indlæg.
Svar #2
11. december 2006 af ibibib (Slettet)
Du skal ikke løse ligningen.
Udnyt at
y'= y(b-ay) =>
y''=(y(b-ay))' <=>
y''=y'(b-ay)+y(-ay') osv.
Det giver to ligninger med to ubekendte med løsningen a=4 og b=11.
Udnyt at
y'= y(b-ay) =>
y''=(y(b-ay))' <=>
y''=y'(b-ay)+y(-ay') osv.
Det giver to ligninger med to ubekendte med løsningen a=4 og b=11.
Skriv et svar til: differential ligning - HJÆLP
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
