Matematik
Rigtigt integreret?
11. december 2006 af
viggojensens (Slettet)
Hvilken en af mulighederne er rigtig hvis jeg skal integrere dette:
f`(x)=0,1*e^(-0,05*x)
1)
f(x)=((e^(-0,05*x))/(-0,05))+k
2)
f(x)=-2*e^(-0,05*x)+k
f`(x)=0,1*e^(-0,05*x)
1)
f(x)=((e^(-0,05*x))/(-0,05))+k
2)
f(x)=-2*e^(-0,05*x)+k
Svar #3
11. december 2006 af dnadan (Slettet)
S 0,1*e^(-0,05*x) dx
sæt t=-0,05x heraf er: dt/dx=-0,05 <=> dx=1/(-0,05)dt
Dette indsættes nu:
S 0,1*exp(t)*(-1/0,05)dt
Regn nu selv videre...
sæt t=-0,05x heraf er: dt/dx=-0,05 <=> dx=1/(-0,05)dt
Dette indsættes nu:
S 0,1*exp(t)*(-1/0,05)dt
Regn nu selv videre...
Svar #4
11. december 2006 af ibibib (Slettet)
#3's metode er fin, men ofte kender man en formel
S e^(kx) dx = 1/k·e^(kx).
I dit tilfælde er k=-0,05 så
S 0,1*e^(-0,05*x) dx = 0,1·1/(-0,05)·e^(-0,05x) =
-2e^(-0,05x)
S e^(kx) dx = 1/k·e^(kx).
I dit tilfælde er k=-0,05 så
S 0,1*e^(-0,05*x) dx = 0,1·1/(-0,05)·e^(-0,05x) =
-2e^(-0,05x)
Svar #5
11. december 2006 af dnadan (Slettet)
#4
Det giver bare lidt mere forståelse for opgaven... Men korrekt, hvad der bare står kx er formlen da at foretrække:)
Det giver bare lidt mere forståelse for opgaven... Men korrekt, hvad der bare står kx er formlen da at foretrække:)
Skriv et svar til: Rigtigt integreret?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
