Matematik
areal af parallelogram..
12. december 2006 af
ASLAK (Slettet)
Opgaven lyder sådan:
Bestem tallet k således, at arealet af det parallelogram, der udspændes af vektorerne:
a=(7,k-4) og b=(-1,k)
er 20.
mit forslag er:
det(a,b)= a1*b2-a2*b1
= 7k+1*k-4
=7k+k-4
=8k-4
det sætter jeg så lig 0:
8k-4=0
k=2
og det sætter jeg så ind i vektorerne:
a=(7,(-7/2)) og b=(-1,(1/2))
det(a,b)= a1*b2-a2*b1
= 7*(1/2)-(-7/2)*(-1)
men problemet er så at det ikke giver 20 , som opgaven siger det skal..hvad har jeg gjort forkert???
Bestem tallet k således, at arealet af det parallelogram, der udspændes af vektorerne:
a=(7,k-4) og b=(-1,k)
er 20.
mit forslag er:
det(a,b)= a1*b2-a2*b1
= 7k+1*k-4
=7k+k-4
=8k-4
det sætter jeg så lig 0:
8k-4=0
k=2
og det sætter jeg så ind i vektorerne:
a=(7,(-7/2)) og b=(-1,(1/2))
det(a,b)= a1*b2-a2*b1
= 7*(1/2)-(-7/2)*(-1)
men problemet er så at det ikke giver 20 , som opgaven siger det skal..hvad har jeg gjort forkert???
Skriv et svar til: areal af parallelogram..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
