LaTeX

Billede i sidehoved?

12. december 2006 af Gonso (Slettet)
Er det på nogen måde muligt at have et billede i sidehovedet, der går helt op og helt ud til kanterne.

Kunne nemlig godt tænke mig at have firma logo på alle sidehoveder i vores projekt rapport, både fordi det kunne se godt ud, og bare for at prøve om det kan lade sig gøre :-) Kunne evt. også have det i sidefoden ;-)

Brugbart svar (2)

Svar #1
12. december 2006 af Dalle-manden (Slettet)

Ja det er det. Gå ind i sidehovedet og lav marginen så lille som mulig, så kan man indsætte et billede helt op til kanten. Dog er det ikke alle printere der kan printe helt ud til kanten.

Svar #2
12. december 2006 af Gonso (Slettet)

Hmm... det må du lige udybe lidt, og evt. komme med et kode eksempel. Jeg er nemlig langt fra nogen haj til LaTeX.
Jeg plejer nemlig bare at bruge \pagestyle{fancy}, det er faktisk det eneste jeg kan finde ud af, hvad angår sidehoved. :-/

Brugbart svar (2)

Svar #3
12. december 2006 af SomeOneMore (Slettet)

Tror måske #1 tænker på word :}

Brugbart svar (2)

Svar #4
13. december 2006 af sigmund (Slettet)

#2,

Prøv pakken watermark, der inkluderer kommandoen \watermark{}. Prøv fx at sætte \watermark{\includegraphics{fil}} i præamblen. Her er "fil" navnet på den eps-fil, du ønsker at sætte i headeren. Dimensionerne af figuren kan du så styre ved at tilføje height og width som options til \includegraphics. Jeg tror næppe at du ønsker, at figuren skal være højere end sidehovedet.

Se ellers http://www.tug.org/tex-archive/macros/latex/contrib/ncctools/doc/watermark.pdf . Et eksempel på en dårlig dokumentation.

Svar #5
13. december 2006 af Gonso (Slettet)

Jeg har nu prøvet at sætte \usepackage{watermark} i præamblen, og har så i første afsnit i dokumentet sat \watermark{\includegraphics[width=20cm]{header.jpg}}
Men billedet ligger for højt og for langt til højre.
Hvordan fikser jeg det?

Brugbart svar (2)

Svar #6
13. december 2006 af sigmund (Slettet)

Da jeg prøvede i går, stod billedet helt ude til venstre. Du mener nok, at billedet står for langt til højre i forhold til teksbredden. Har du sat marginerne manuelt med geometry-pakken? I så fald bør du kalde geometry før fancyhdr. Så skulle headeren følge med (se post om dette fra i går).

Svar #7
13. december 2006 af Gonso (Slettet)

Jah, altså det billede den har sat ind, går ud over højre side, og op over toppen. Det ser ud til at billedet starter i venstre side på linie med teksten. Og billedet forsvinder cirka 50% op over toppen af siden.

I præamplen står følgende, i rækkefølge:

\usepackage{graphicx}
\usepackage{watermark}
\usepackage[margin=2.0cm]{geometry}
\usepackage{fancyhdr}

og så har jeg:

\section{Indledning}
\watermark{\includegraphics[width=20cm]{header.jpg}}

Svar #8
13. december 2006 af Gonso (Slettet)

Hvis jeg sætter margin til 1cm, forsvinder billedet næsten helt op over toppen.

Svar #9
13. december 2006 af Gonso (Slettet)

Nåh, er det ikke fordi jeg skal sætte forskellige marginer i siderne og toppen?? For sætter jeg margin til 0cm, forsvinder billedet helt, og teksten står helt ud til venstre side og helt til kanten i toppen. Det må vel have noget med det at gøre.

Problemet er jo bare, at billedet i headeren (sidehovedet) skal have forskellige marginer, i forhold til den/de marginer som teksten skal have.
Eller også skal headeren (sidehovedet) slet ikke have margins, for billedet skal jo går helt ud til kanterne i top, venstre og højreside.

Brugbart svar (2)

Svar #10
13. december 2006 af sigmund (Slettet)

#9,

Du vil altså have, at billedet skal dække hele den øverste kant af siden, dvs. gå helt ud til kanten af papiret?

Svar #11
13. december 2006 af Gonso (Slettet)

#10 -> Ja, lige nøjagtig :-)

Altså sådan at billedet kan dække de første 2 - 3cm, fra øverste kant, og HELT ud til kanterne i siden.

Med det jeg har lavet nu (Se #7) så lægger billedet sig fint bagved sidehovede teksten.

Brugbart svar (2)

Svar #12
13. december 2006 af sigmund (Slettet)

#11,

Nu har jeg arbejdet lidt på dit problem. Min løsning følger.

I geometry definerer jeg alle marginer, uden topmargin, explicit til 2cm.

Så placeres billedet i headeren som følger:

\fancyhead[L]{\setlength{\unitlength}{1cm}%
\begin{picture}(0,0)\put(-2,0){%
\includegraphics[width=\paperwidth,height=\headheight]{fil}}%
\end{picture}}

Forstår du, hvad der sker? Det er det eneste jeg hidtil har fået at virke. Forhåbentlig er du tilfreds med resultatet.

Svar #13
14. december 2006 af Gonso (Slettet)

Så fik jeg... eller det vil sige en anden det til at virke. ;-)

I præamplen:

\usepackage{fancyheadings}

\pagestyle{fancyplain}
\lhead{
\setlength{\unitlength}{1cm}
\begin{picture}(20,1)(2.5,-0.7)
\includegraphics[width=21cm,height=1.7cm]{graphics/header.jpg}
\end{picture}}
head{}

Man skal være lidt tålmodig når man justere billede på plads ;-) Det gøres efter \begin{picture}

Svar #14
14. december 2006 af Gonso (Slettet)

Så fik jeg... eller det vil sige en anden det til at virke. ;-)

I præamplen:

\usepackage{fancyheadings}
---------------------------------------
Efter begin{document}:

\pagestyle{fancyplain}
\lhead{
\setlength{\unitlength}{1cm}
\begin{picture}(20,1)(2.5,-0.7)
\includegraphics[width=21cm,height=1.7cm]{graphics/header.jpg}
\end{picture}}
head{}

Man skal være lidt tålmodig når man justere billede på plads ;-) Det gøres efter \begin{picture}

Skriv et svar til: Billede i sidehoved?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.