Matematik

Trekanter ..

13. december 2006 af Tonni-lindholmer (Slettet)
Er der nogen, som vil hjælpe mig med, at lave opgave 239, 242 og 243 på følgende link: [http://peecee.dk/?id=16655]

Svar #1
13. december 2006 af Tonni-lindholmer (Slettet)

?

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. december 2006 af -Zeta- (Slettet)

Har du selv et bud? Hvis ikke, så sig hvor du går i stå.

Svar #3
13. december 2006 af Tonni-lindholmer (Slettet)

Okay, hvis vi starter fra den første 239:

- Jeg skal finde vinkel C: 180-37-25 = 118grader.
- Jeg skal finde vinkel B: 180-90-65 = 25grader.

Er det korrekt?

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. december 2006 af -Zeta- (Slettet)

#3.
Hvor har du de 25 grader fra?

Du kender vinklen BCD (vinkel C fra den anden side).
Du ved at summen af to vinkler der danner en ret flade (180 grader) kaldes supplementvinkler. Du kender som sagt BCD, derfor kan du vel også finde vinkel ACB?

/ACB = 180º - 65º

/ACB = 115º

Du kan nu finde vinkel ABC, idet du ved, at vinkelsummen i en trekant altid er 180º.

/ABC = 180º - 115º - 37º

/ABC = 28º

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. december 2006 af -Zeta- (Slettet)

Hov, der står jo find vinkel ABD. Men gør det samme, brug vinkelsummen, men udskift 115º med 90º

Svar #6
13. december 2006 af Tonni-lindholmer (Slettet)

I opgave 242:

- Linjestykket CB
Har jeg bereget således:

Vinkel C: 180-35,2-31,7 = 113,1 grader

Siden b = 1,25*sin(35,2)/sin(113,1) = 0,783348 km

Er det korrekt?

- Vinkelrette afstand
Har jeg beregnet således:

Sin(B) = b/CB <=> Sin(31,7)*0,378 = b
b = 0,411627 km

Er det korrekt?

Brugbart svar (0)

Svar #7
13. december 2006 af -Zeta- (Slettet)

#6.
Ja, det ser rigtigt ud.

Brugbart svar (0)

Svar #8
13. december 2006 af kenano (Slettet)

Okay, tak for responsen. Troede det var forkert.

Men jeg har besværligheder med ogpave 239b, kan du ikke forklare mig hvordan man løser den, jeg har svært ved sinus.

Brugbart svar (0)

Svar #9
13. december 2006 af -Zeta- (Slettet)

tan(BCD) = BD/CD ...isoler CD

tan(A) = BD/(AD) ...isoler AD, og træk CD fra bagefter.

Brugbart svar (0)

Svar #10
13. december 2006 af kenano (Slettet)

opg. 243 - er det her korrekt?

Vinkel C = 180-60-23 = 97 grader

a = 8*sin(23grader)/sin(97 grader) = 3,14932 m.
b = 8*sin(60grader)/sin(97 grader) = 6,98023 m.

T = 0,5*a*b*sin(C)
T = 0,5*3,14932*6,98023*sin(97 grader)
T = 10,9096

Liter pr. m^2: 10,9096/10 = 1,09096

Brugbart svar (0)

Svar #11
13. december 2006 af kenano (Slettet)

#det forstod jeg desværre ikke så meget af S: kan du foreklare det på en anden måde? Hvad betyder tangens(BCD) <?

Brugbart svar (0)

Svar #12
13. december 2006 af kenano (Slettet)

#9

Brugbart svar (0)

Svar #13
13. december 2006 af -Zeta- (Slettet)

#11.

Vinkel BCD = Vinkel C = 65º

Du har med retvinklet trigonometri at gøre. Definationen på tangens er:

tanV = modstående_katete / hosliggende_katete

Vend nu tilbage til trekant BCD.

Hvis du står i vinkel BCD, så er siden BD modstående katete og siden CD er hosliggende katete. Derfor kan den hosliggende katete CD findes ved:

tan65º = 6,2/CD

CD = 6,2/tan65º

Brugbart svar (0)

Svar #14
13. december 2006 af kenano (Slettet)

Okay, men hvor ved man fra, at der skal stå tan65 grader?

Så for at finde katete AC, siger man:

tan(37grader) = 6,2/AC

AC = 6,2/tan(37grader) ?

Brugbart svar (0)

Svar #15
13. december 2006 af -Zeta- (Slettet)

#14.
Nej, fordi der er det ikke en retvinklet trekant, du har med at gøre. Enten skal du bruge en af relationerne eller også finde længden AD, og derefter trække CD fra.

tanA = BD/AD

tan37º = 6,2/AD

AD = 6,2/tan37º


AC = AD - CD

Svar #16
13. december 2006 af Tonni-lindholmer (Slettet)

Okay, mange tak.

Kan du hjælpe mig med kun én til opgave?

[http://peecee.dk/?id=16680]

Det er endnu en opgave med sinusrelationen, og jeg vil meget gerne skubbes i gang.

Skriv et svar til: Trekanter ..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.