Kemi
ioniseringsebergi og rydbergformlen
15. december 2006 af
tiifjerde (Slettet)
hvordan beregner man ioniseringsenergi ud fra rydbergformlen? Har formlen for Li:
f = k((1/n1)2-1/n2)2)
hvor k = 2,2*10^^16
På forhånd tak
f = k((1/n1)2-1/n2)2)
hvor k = 2,2*10^^16
På forhånd tak
Svar #1
15. december 2006 af Larsendrengen (Slettet)
Når man ioniserer hiver man en elektron uendeligt langt væk.
Dvs. at du skal sætte n1 = 1
og n2 = uendelig => (1/n2)^2 = 0
SÅ må du selv regne resten ud.
Dvs. at du skal sætte n1 = 1
og n2 = uendelig => (1/n2)^2 = 0
SÅ må du selv regne resten ud.
Skriv et svar til: ioniseringsebergi og rydbergformlen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
