Matematik
Ved differentielligning, bestem løsning til integralekurve gennem et punkt
18. december 2006 af
the87boy (Slettet)
Er der nogle, der kan bekræfte mine udregninger til løsning af opgaven:
Givet differentialligningen:
dy/dx=sin(x)/y
Bestem løsning til den integralekurve, hvis graf går gennem (pi/2,1)
Fastlæggelse af definitionsintervaller:
I: 1.050
Herefter:
Sy dy = Ssin(x) dx
Som bliver til:
((y^2)/2)=-cos(x)+k
Som også kan skrives som:
y^2=2*(-cos(x)+k)
Punkterne kan nu indsættes:
1^2=2*(-cos(pi/2)+k)
K isoleres:
(1/2)*(1^2)+cos(pi/2)
K bliver herefter:
1/2
Løsningen kan herefter skrives som:
y^2=-2*cos(x)+1
Men det kan også skrives som:
y^2+2*cos(x)=1
Hvis y skal isoleres, kan facittet både være:
y=sqrt(-2*cos(x)+1)
y=-sqrt(-2*cos(x)+1)
Facittet her vil dog blive:
y=sqrt(-2*cos(x)+1)
Da y er 1
Givet differentialligningen:
dy/dx=sin(x)/y
Bestem løsning til den integralekurve, hvis graf går gennem (pi/2,1)
Fastlæggelse af definitionsintervaller:
I: 1.050
Herefter:
Sy dy = Ssin(x) dx
Som bliver til:
((y^2)/2)=-cos(x)+k
Som også kan skrives som:
y^2=2*(-cos(x)+k)
Punkterne kan nu indsættes:
1^2=2*(-cos(pi/2)+k)
K isoleres:
(1/2)*(1^2)+cos(pi/2)
K bliver herefter:
1/2
Løsningen kan herefter skrives som:
y^2=-2*cos(x)+1
Men det kan også skrives som:
y^2+2*cos(x)=1
Hvis y skal isoleres, kan facittet både være:
y=sqrt(-2*cos(x)+1)
y=-sqrt(-2*cos(x)+1)
Facittet her vil dog blive:
y=sqrt(-2*cos(x)+1)
Da y er 1
Svar #1
18. december 2006 af sigmund (Slettet)
Det er korrekt. Jeg kan bare ikke, hvorfor du konkluderer, at x skal ligge i intervallet ]1.05,pi[.
Svar #2
18. december 2006 af the87boy (Slettet)
Det har jeg fundet ud af vha. vandret vendetangenter, men jeg ville ikke til at skrive det hele af det
Skriv et svar til: Ved differentielligning, bestem løsning til integralekurve gennem et punkt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
