Matematik
HJÆLP til løsning af 4.gradsligningen!!
19. december 2006 af
- jab - (Slettet)
Har fået stillet en opagve i min SSO:
"Gør rede for den almindelige 4.gradsligning ax^4 + bx^3 + cx^2 + d = 0 kan reduceres til en 4.gradsligning, hvor kofficienten til 3.gradsleddet er 0."
har løst 3.gradsligningen..
Ville være lykkelig for et svar!! :)
"Gør rede for den almindelige 4.gradsligning ax^4 + bx^3 + cx^2 + d = 0 kan reduceres til en 4.gradsligning, hvor kofficienten til 3.gradsleddet er 0."
har løst 3.gradsligningen..
Ville være lykkelig for et svar!! :)
Svar #1
19. december 2006 af McMaster (Slettet)
Ville gerne hjælpe, men er langt fra ekspert i matematik udover pensum.
Kontakt Vange eller mathon, som efter min viden har en rimelig stor viden inden for området. Forsøg også Allan_sim, som er matematiklærer i gymnasiet, og derfor måske i stand til at hjælpe dig!
Kontakt Vange eller mathon, som efter min viden har en rimelig stor viden inden for området. Forsøg også Allan_sim, som er matematiklærer i gymnasiet, og derfor måske i stand til at hjælpe dig!
Svar #2
19. december 2006 af Peter_F (Slettet)
Hej...
Prøv denne her side: http://en.wikipedia.org/wiki/Quartic_equation
Her reducerer de netop 4.gradsligning ax^4 + bx^3 + cx^2 + d = 0 til en "depressed" 4. gradsligning.
Prøv denne her side: http://en.wikipedia.org/wiki/Quartic_equation
Her reducerer de netop 4.gradsligning ax^4 + bx^3 + cx^2 + d = 0 til en "depressed" 4. gradsligning.
Svar #4
20. december 2006 af - jab - (Slettet)
Tak for hjælpen, men har allede peøvet den side, og har osse finført substitutionen x = y - b/(4a). har så i mellem tiden fundet ud af, at jeg skal kigge på de led hvor der kommer y^3 ud, for det er jo de led vi skal ha fjernet.
så hvis vi har første led: ax^4 og sætter x = y - b/(4a) skal den bare reduceres. men det har jeg osse kæmpet med.
nogle der ku hjælpe mig det?
Hvordan søger man efter en bruger her inde?
så hvis vi har første led: ax^4 og sætter x = y - b/(4a) skal den bare reduceres. men det har jeg osse kæmpet med.
nogle der ku hjælpe mig det?
Hvordan søger man efter en bruger her inde?
Skriv et svar til: HJÆLP til løsning af 4.gradsligningen!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
