Matematik
Haster meget! SSO
20. december 2006 af
Dansetrolden (Slettet)
sidder og skriver sso og nu har jeg virkelig problemer med en kompleks ligning..
Z^2 - (3 - 2i)z + 5 - i = 0
løsningerne skulle blive:
2- 3i og
1 + i
men det kan jeg ikke få den til.. tror min metode er forkert.. bruger den som man normalt bruger til 2. gradsligninger.
håber virkelig på et svar fra nogen... bare et lille hint..
skal nemlig aflevere opgaven i dag.. :-S
Z^2 - (3 - 2i)z + 5 - i = 0
løsningerne skulle blive:
2- 3i og
1 + i
men det kan jeg ikke få den til.. tror min metode er forkert.. bruger den som man normalt bruger til 2. gradsligninger.
håber virkelig på et svar fra nogen... bare et lille hint..
skal nemlig aflevere opgaven i dag.. :-S
Svar #1
20. december 2006 af Duffy
z^2 - (3-2i)z + (5-i) = 0
L = {2-3i, 1 + i}
Jah, ved brug af diskriminiant-løsningsformlen fås:
Med
a = 1
b = -(3-2i)
c = 5-i
z = (-(-(3-2i))±sqrt( (-(3-2i))^2-4*1*(5-i)))/2
z = ((3-2i)±sqrt( 5-12i-20+4i))/2
z = ((3-2i)±sqrt(-15-8i))/2
z = ((3-2i)±(1-4i))/2
z = (3-2i+1-4i)/2 v z = (3-2i-1+4i)/2
z = (4-6i)/2 v z = (2+2i)/2
z = 2-3i v z = 1+i
Duffy
L = {2-3i, 1 + i}
Jah, ved brug af diskriminiant-løsningsformlen fås:
Med
a = 1
b = -(3-2i)
c = 5-i
z = (-(-(3-2i))±sqrt( (-(3-2i))^2-4*1*(5-i)))/2
z = ((3-2i)±sqrt( 5-12i-20+4i))/2
z = ((3-2i)±sqrt(-15-8i))/2
z = ((3-2i)±(1-4i))/2
z = (3-2i+1-4i)/2 v z = (3-2i-1+4i)/2
z = (4-6i)/2 v z = (2+2i)/2
z = 2-3i v z = 1+i
Duffy
Skriv et svar til: Haster meget! SSO
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
