Matematik
Forskrift 3.grads polynomie
22. december 2006 af
Emmee (Slettet)
Jeg har tidliger fået hjælp til at bestemme a0. Men nu skal jeg så bestemme hele forskriften:
f(x)=a3X^3+a2X^2+a1X+a0.
Jeg har af oplysninger at f(-3)=0, f(1)=0, f(4)=0 samt at koefficienten til 3. leddet er 1/2.
Jeg er ikke rigtig nået længere end at
f(x)=1/2X^3 og kan simpelthen ikke gennemskue det videre forløb.
f(x)=a3X^3+a2X^2+a1X+a0.
Jeg har af oplysninger at f(-3)=0, f(1)=0, f(4)=0 samt at koefficienten til 3. leddet er 1/2.
Jeg er ikke rigtig nået længere end at
f(x)=1/2X^3 og kan simpelthen ikke gennemskue det videre forløb.
Svar #1
22. december 2006 af Kemiersjov (Slettet)
Du har jo fået oplyst alle rødderne.
Du ved f.eks. at f(x)=0 når x=-3 osv.
Du skal derfor benytte det, at polynomiet kan omskrives til:
f(x)= 0 = k*(x-r1)(x-r2)(x-r3)
Du kender rødderne. Du skal derfor "bare" gange ud og finde koefficienterne
Du ved f.eks. at f(x)=0 når x=-3 osv.
Du skal derfor benytte det, at polynomiet kan omskrives til:
f(x)= 0 = k*(x-r1)(x-r2)(x-r3)
Du kender rødderne. Du skal derfor "bare" gange ud og finde koefficienterne
Skriv et svar til: Forskrift 3.grads polynomie
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
