Fysik
fysik opg..
26. december 2006 af
viggojensens (Slettet)
25:
To klodser er forbundet med en let snor over en lille og letløbende trisse. Klods A bliver trukket hen over bordet, mens klods B falder ned fra bordet, ( snoren er imellem dem, dvs. blods B ”trækker” klods A). Massen af A er 2,6kg. Og så har jeg en graf der viser hastigheden v, af A som funktion af tiden t. B rammer gulvet til tiden t=1,5sek.
Jeg skal finde den resulterende kraft på A til tiden t=1,0sek
Mit eget forslag er at jeg skal aflæse hældningen på grafen?.... ogg evt. gange med t?
Derudover skal jeg finde:
- Gnidningskoefficienten og massen af B, hvilket jeg ikke har nogle ideer til.
To klodser er forbundet med en let snor over en lille og letløbende trisse. Klods A bliver trukket hen over bordet, mens klods B falder ned fra bordet, ( snoren er imellem dem, dvs. blods B ”trækker” klods A). Massen af A er 2,6kg. Og så har jeg en graf der viser hastigheden v, af A som funktion af tiden t. B rammer gulvet til tiden t=1,5sek.
Jeg skal finde den resulterende kraft på A til tiden t=1,0sek
Mit eget forslag er at jeg skal aflæse hældningen på grafen?.... ogg evt. gange med t?
Derudover skal jeg finde:
- Gnidningskoefficienten og massen af B, hvilket jeg ikke har nogle ideer til.
Svar #1
27. december 2006 af DMUS (Slettet)
Du er inde på noget af det rigtige, du får nogle hints her:
En kraft er en acceleartion gange masse, F = m*a
Hældningen af en v/t graf er rigtig nok accelerationen, så din aflæsning af hældningen til det givet tidspunkt er fint nok, overvej hvad der skal ganges med istedet... ;)
Andet del-spørgsmål skal du overveje, følgende: Den eneste kraft der påvirker B er tyngdekraften, dvs. B falder med g, som acceleration.
A bremser faldet, med en gnidningskraft, der er bestemt af mu(gnidningskoefficienten)*massen(A)*g...
Sidste nødvendige faktor er tiden, hvor B rammer jorden 1,5 sekunder.. Dette kan kombineres til en løsning... Held og lykke.
En kraft er en acceleartion gange masse, F = m*a
Hældningen af en v/t graf er rigtig nok accelerationen, så din aflæsning af hældningen til det givet tidspunkt er fint nok, overvej hvad der skal ganges med istedet... ;)
Andet del-spørgsmål skal du overveje, følgende: Den eneste kraft der påvirker B er tyngdekraften, dvs. B falder med g, som acceleration.
A bremser faldet, med en gnidningskraft, der er bestemt af mu(gnidningskoefficienten)*massen(A)*g...
Sidste nødvendige faktor er tiden, hvor B rammer jorden 1,5 sekunder.. Dette kan kombineres til en løsning... Held og lykke.
Skriv et svar til: fysik opg..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
