Kemi
hjælp til en kemiopg
30. december 2006 af
cs (Slettet)
hej vil høre om der er nogen der vil hjælpe med denne opg. da jeg ikke kan komme frem til det rigtige resultat.
Benzoesyre (benzencarboxylsyre) og benzoater (benzoesyresalte) bruges i mange sammenhænge bl.a. som konserveringsmiddel i fødevarer. Benzoesyre har pKa = 4.19.
Der afmåles 20.00 mL af en 0.0200 M benzoesyreopløsning, som titreres med en 0.0200 M NaOH opløsning.
1) Hvor mange milliliter af NaOH-opløsningen skal der tilsættes, for at opløsningens pH bliver 4.00?
svaret skal give 7,84 ml men får det selv til 8,19.
Har forsøgt med pufferligningen hvor jeg har fundet forholdet mellem b og s og så kommet frem til 8,19
håber nogen kan hjælpe
Benzoesyre (benzencarboxylsyre) og benzoater (benzoesyresalte) bruges i mange sammenhænge bl.a. som konserveringsmiddel i fødevarer. Benzoesyre har pKa = 4.19.
Der afmåles 20.00 mL af en 0.0200 M benzoesyreopløsning, som titreres med en 0.0200 M NaOH opløsning.
1) Hvor mange milliliter af NaOH-opløsningen skal der tilsættes, for at opløsningens pH bliver 4.00?
svaret skal give 7,84 ml men får det selv til 8,19.
Har forsøgt med pufferligningen hvor jeg har fundet forholdet mellem b og s og så kommet frem til 8,19
håber nogen kan hjælpe
Svar #1
30. december 2006 af frodo (Slettet)
jeg får også 7,85 mL ved brug af puferligningen på følgende måde:
n(phCOOH)=20mL*0.0200M-V(NaOH)*0.0200M
n(phCOO(-))=V(NaOH)*0.0200M
4=4,19+log[(V(NaOH)*0.0200M)/(20mL*0.0200M-V(NaOH)*0.0200M)]
<=>
V=7,85 mL
n(phCOOH)=20mL*0.0200M-V(NaOH)*0.0200M
n(phCOO(-))=V(NaOH)*0.0200M
4=4,19+log[(V(NaOH)*0.0200M)/(20mL*0.0200M-V(NaOH)*0.0200M)]
<=>
V=7,85 mL
Skriv et svar til: hjælp til en kemiopg
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
