Matematik

find en ligning

01. marts 2007 af Sannaen (Slettet)
Hvordan laver jeg en ligning for nogle punkter i et koordinatsystem?

Eks. hvis jeg har et koordinatsymstem med to punkter som.. (1,11) og (2,18)

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2007 af mathon

...ved du, om de ligger på en ret linje?

Svar #2
01. marts 2007 af Sannaen (Slettet)

jo det gør de

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. marts 2007 af mathon

se
http://peecee.dk/?id=19997

Svar #4
01. marts 2007 af Sannaen (Slettet)

#3 kan desværre ikke åbne dette link - kan du kopiere teksten og sætte den herind istedet?

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. marts 2007 af mathon

med
(x1,y1)=(1,11) og (x21,y2)=(2,18)
er linjen på to-punkts-for

(y-y1)/(x-x1)=(y2-y1)/(x2-x1)

Brugbart svar (0)

Svar #6
01. marts 2007 af mathon

(x21,y2)=(2,18) --> (x2,y2)=(2,18)

Brugbart svar (0)

Svar #7
01. marts 2007 af Sentinox (Slettet)

Lige et supplement:

Du ved at en ret linie er af formen:

f(x) = a*x + b

Endvidere har du givet at:

f(1)=11 => a*1+b=11
og at:
f(2)=18 => a*2+b=18

Du har altså i 2 ligninger med 2 ubekendte, dette kan løses!

Løs f.eks. først den ene med hensyn til a, og indsætte dette i den anden ligning,l heraf fås b.
Indsæt den fundne værdi for b i den første ligning, og løs med hensyn til a.

Hermed er den rette linie bestemt.

//Sentinox

Brugbart svar (0)

Svar #8
01. marts 2007 af mathon

#5 - fortsat:

(x1,y1)=(1,11) og (x2,y2)=(2,18)

(y-y1)/(x-x1)=(y2-y1)/(x2-x1)

(y-11)/(x-1)=(18-11)/(2-1)
(y-11)/(x-1) = 7

(y-11)=7(x-1)

y = 7x+4

Skriv et svar til: find en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.