Matematik
diff. ligning
06. januar 2007 af
MrJonas (Slettet)
har ligning y' =-y + 1
og så skal jeg løse f(0) = 1 og g(0) = 0. begge er løsninger til diff ligning.
Den fuldstændige løsning skulle gerne vøre c * e^(ax) - b/a.. så vil jeg sige at f(0) = c*e^(-1*0)-1/-1, men så får jeg c til 0, det kan da ikke passe? :S
og så skal jeg løse f(0) = 1 og g(0) = 0. begge er løsninger til diff ligning.
Den fuldstændige løsning skulle gerne vøre c * e^(ax) - b/a.. så vil jeg sige at f(0) = c*e^(-1*0)-1/-1, men så får jeg c til 0, det kan da ikke passe? :S
Svar #1
07. januar 2007 af Lurch (Slettet)
Du har skrevet løsningsformlen forkert op, den er
y = b/a + C e^(–ax)
y = b/a + C e^(–ax)
Svar #4
07. januar 2007 af MrJonas (Slettet)
I min matematikbog står der det jeg skrev... Den hedder Matematik højniveau 2.
Skriv et svar til: diff. ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
