Matematik

Stump vinklet trekant

07. januar 2007 af LiquerEyes (Slettet)
Hej!

Er der nogen, der kan fortælle mig hvordan man laver beviset for sinus og cosinus relationerne i en stump viklet trekant? Jeg har ingen problemer med at lave beviserne i en spids vinklet, men er i tvivl om den stumpe...

På forhånd tak :-)

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2007 af labor13 (Slettet)

hm, man kan jo starte med at kigge lidt på hvad der adskiller stumovinklet fra spidsvinklet...så kommer det nok til dig;)

Svar #2
07. januar 2007 af LiquerEyes (Slettet)

Mener du, at man bare skal trække sin beregnede vinkel fra 180? Så beviset bliver:

180-sinA/a=180-sinB/b etc.

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. januar 2007 af ibibib (Slettet)

Du skal udnytte at
sin(180-v)=sin(v)
og
cos(180-v)=-cos(v)

Svar #4
07. januar 2007 af LiquerEyes (Slettet)

Hej ibibib!

Jeg forstår sinusen, men hvorfor minus til sidst i cosinus altså cos(180-v)=-cos(v) er det en taste fejl?

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. januar 2007 af ibibib (Slettet)

Nej da. Du har defineret sinus og cosinus til en vinkel vha. en enhedscirkel. Af denne definition fremgår de to formler.

Svar #6
07. januar 2007 af LiquerEyes (Slettet)

Det er rigtigt. Jeg er med... Tusind tak :-)

Skriv et svar til: Stump vinklet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.