Kemi

hjælp! bruttoformel

08. januar 2007 af Missty (Slettet)
jeg skal finde bruttoformel for en carbonhydrid med molar massen = 42,06 g/mol og empirisk formel CH2

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2007 af mathon

42,06_g/mol = 42,06_u/molekyle

massen af CH2 = 12+2*1=14

antal gange CH2: 42,06/14=ca. 3

bruttomolekylet (CH2)x = (CH2)3 eller C3H6

Svar #2
08. januar 2007 af Missty (Slettet)

Mange tak for hjælpen ...du har reddet min aften :)

Skriv et svar til: hjælp! bruttoformel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.