Matematik

Kvadrat

09. januar 2007 af PernilleKn (Slettet)
Hejsa..:)

Hvordan beregner man kvadratens areal?

diagonalen er 36 meter.

På forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2007 af piper (Slettet)

Tænk kvadratet som retvinklede trekanter.

a^2+b^2 = c^2 men da det er et kvadrat er a^2=b^2 (sidelængderne er jo ens!) så

a^2+a^2 = c^2 = 36^2

2a^2 = 36^2

a^2 er som bekendt kvadratets areal så

a^2 = (36^2)/2 = Arealet.

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. januar 2007 af piper (Slettet)

.. Så arealet er 648 kvadratmeter (m^2)

Svar #3
09. januar 2007 af PernilleKn (Slettet)

Okay mange tak:)

så det betyder at arealet er 648?

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. januar 2007 af Bumster (Slettet)

i et kvadrat er alle sider lige lange.

udregn det som en retvinkeltrekant hvor a^2+b^2=c^c

Svar #5
09. januar 2007 af PernilleKn (Slettet)

hov havde ikke set det andet svar.. tak:)

Brugbart svar (0)

Svar #6
09. januar 2007 af mathon

A(kvadrat) = ½*d^2 = ½*36^2=18^2*2=324*2=648

et kvadrat er en rhombe, hvori diagonalerne står vinkelret på midten af hinanden og hvori diagonalerne er lige lange - A=½*d*d*sin(90)

Brugbart svar (0)

Svar #7
09. januar 2007 af DanielPetersen (Slettet)

tIL #0: Det er en meget nem opgave, faktisk den nemmeste jeg har set herinde på hjemmesiden indtil videre. Du burde virkelig tage dig sammen.

Skriv et svar til: Kvadrat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.