Dansk

Dansk

12. marts 2004 af Mustafa (Slettet)
Hej

Er der nogen der ka'sige mig hvordan jeg kan blive bedre til at skrive gode stile til karakteren 9 og op efter!!!

For jeg ved simpelthen ikke hvordan jeg kan blive bedre til dansk.

Jeg synes da også at det ikke kun er "udlænding", der har svært ved det overordnet, men selv danskerne har det på samme måde, eller er det bare mig der vrøvler???

PÅ forhånd tak:)

Svar #1
12. marts 2004 af Mustafa (Slettet)

Jeg har faktisk også hørt noget med at det danske sprog er det andet sværste sprog i verden, nogen der ved noget om det??

Brugbart svar (3)

Svar #2
12. marts 2004 af Casanova (Slettet)

For at få tocifrede karakterer, skal man for det først kunne finde ud af at stave ordentligt! :-)

Et andet element, som er essentiel i denne henseende er, at kunne skrive sammenhængende (den røde tråd) og endvidere ha' et godt og variende ordforråd!
I mine stile, er det ofte emner, som har en vis relation til samfundsfaglige problematikker jeg skriver om, da jeg godt kan lide at skrive om netop disse! Så er det vigtigt at perspektivere, og at kunne argumentere for holdninger i såvel i teksten, som sine egne!

Det var bare et lille råd fra mig. Men spørg evt din lærer til råds, hvordan du kunne forbedre dig..

Brugbart svar (3)

Svar #3
13. marts 2004 af Slacz Maci (Slettet)

Well, en anden vigtig ting er også sproget (som #2 også nævner)! Og den eneste måde du kan blive rigtig god til det (svjv), altså til et varieret sprog udover det dagligdags (der er desværre ikke ret mange som besidder sådan et sprog), så skal du læse. Læse en masse dansk litteratur, da dette vil gøre dit sprog så meget mere flydende og spændende, fordi man vel ganske ubevidst suger nogle af udtrykkene og ordene til sig fra bøgerne..
Desuden har #2 også ret i det han siger, den røde tråd er meget vigtig, så det ikke bare bliver noget rod.

Brugbart svar (3)

Svar #4
13. marts 2004 af Mille (Slettet)

Jeg vil give de andre ret. Man lærer utrolig meget af at læse bøger.
Men også dispositionen er meget vigtig i en stil. Før du begynder at skrive, så gør dig klart hvad du vil skrive om og del det op i afsnit så det ikke bliver rodet.
Også det med den røde tråd er rigtig godt. Hvis du f.eks. stiller et spørgsmål eller omtaler noget i din indledning skal du selvfølgelig komme ind på det senere i stilen, men husk også i din konklusion at runde det af, så der ikke er en masse uafsluttede temaer osv.

Svar #5
14. marts 2004 af Mustafa (Slettet)

Tusind tak for jeres besvarelser:)

Jeg vil hermed også gerne spørge om hvordan man kan lave en god indledning og konklusion. For det har jeg engang imellem ret svær ved.
Jeg starter en gang imellem direkte på emnet og slutter når jeg ikke har mere at sige til det. Og det synes min lærer ikke om, derfor vil jeg gerne vide hvordan i kan finde på en god indledning og slutter ret godt af i en stil.

Brugbart svar (3)

Svar #6
14. marts 2004 af girly (Slettet)

når du skriver en indledning kan du jo starte med det virkelige liv og derefter rulle langsom ind(rød tråd) i det stilen virkelig handler om....bare et enkelt råd og de andre har fuldstændig ret....læs meget det er sådan du kommer længst!

Svar #7
14. marts 2004 af Mustafa (Slettet)

Tak, men hvordan runder man så en stil af:)

Brugbart svar (3)

Svar #8
14. marts 2004 af sigurd (Slettet)

Det du har fundet frem til dvs. et svar på din indledning. Håber det var svar nok'!

Brugbart svar (3)

Svar #9
15. marts 2004 af lis (Slettet)

tolkning af "Sneemanden" af H.C.Andersen

Brugbart svar (3)

Svar #10
15. marts 2004 af ilgela (Slettet)

for at skrive en god dansk stil kan det også nogle gange være en god idé at inddrage noget fra det virkelige liv, måske noget du selv har oplevet eller hørt om.. får jeg i hvert fald altid bonus for..

Brugbart svar (3)

Svar #11
16. marts 2004 af lekstiesnyderen (Slettet)

Jeg er udlæning og er god til dansk.. jeg er faktisk bedre en mange andre danskere i min klasse og tidligere til at skrive stile osv. .-D

Brugbart svar (3)

Svar #12
16. marts 2004 af Casanova (Slettet)

lektiersnyderen>>>

Hehe.. Jeg kender desværre ikke nogle udlæninge, som er gode til dansk. Men hvis du referer til udlændinge, så kender jeg mange!!! Nuff said!

Brugbart svar (3)

Svar #13
16. marts 2004 af Ray (Slettet)

Først hej til jer alle sammen

Du Casanova så tager du lige en
slapper. Er man lidt hitler tilhænger? Nej bare for sjovt. Hvorfor siger du sådan noget?
Du nævnte også selv at du ikke kender nogle udlæning, så det viser at du ikke aner hvad du snakker om Casanova.
Du sætter bare alle under en kam!

Forresten er halv delen af den DANSKE befolkning er ordblinde. Og selv pære dansker var svært ved at stave. Og det er heller ikke noget de har bed om selv.
Det er noget arvligt. De udlæninger som ikke kan stave, får det fra deres forældre. (Gæstearbejderne) de kunne hverken læse dansk eller forstå dansk. Og når de ikke havde tid til at lære det danskesprog, samtide med at de skulle arbejde i landet. Så gav det deres børn automatisk problemer med at lære stave. Fordi forældrene ikke kan hjælpe dem med deres opgaver,fordi de ikke kan selv sproget eller stave for den sags skyld. Så må børnen selv klare sig, uden hjælp fra forældre.Men heldigvis findes der i dag ekstra hjælp til de børn som har det svært ved at stave.

Hilsen Ray

Brugbart svar (3)

Svar #14
16. marts 2004 af Casanova (Slettet)

Ray>>>

Har du glemt at ta' din medicin i dag eller hvad? Læs lige, hvad jeg har skrevet, og hvis der er brug for kommentarer, så ytrer dem! Det er fuldstændig latterligt og irrelevant, dét du siger! Min bemærkning var ironisk, hvis du da er kababel til at se dette?!

Jeg er selv udlænDing, så jeg tror ikke det er mig du skal anklage for generalisering, kategorisering og jeg skal komme efter dig skal jeg!

Peace out!

Brugbart svar (3)

Svar #15
16. marts 2004 af Casanova (Slettet)

"Hehe.. Jeg kender desværre ikke nogle udlæninge, som er gode til dansk. Men hvis du referer til udlændinge som er gode til dansk, så kender jeg mange!!! Nuff said!

Sådan skulle det i hvert fald forstås!

Brugbart svar (3)

Svar #16
16. marts 2004 af Samuel (Slettet)

Dansklærerne ELSKER en cellivinistisk skrivestil blandet med brugen af selvstændige hovedsætninger. Hvis du kan finde balancen, er det "nemt" at score de gode karakterer...

Og hovsa, mht. til begrebet "cellivinisme", skrev jeg det ikke for at "brille" lidt over for dig (jer), men fordi du skal finde en fremmedordbog og slå det op... Lærerne elsker også fremmedord. :)

Brugbart svar (3)

Svar #17
16. marts 2004 af erdos (Slettet)

Det står så ikke i min fremmedordbog... Og heller ikke i Politikens nudansk ordbog... Hehe... Ved ikke, hvad du tænker på. Vil du uddybe?

Brugbart svar (3)

Svar #18
11. september 2009 af pipaluk (Slettet)

 Jeg tror ikke at det danske sprog er ''Det andet sværeste ord i HELE verden''.. Det grønlandske sprog ER sværere end det danske sprog.. 


Brugbart svar (2)

Svar #19
21. marts 2012 af determig8 (Slettet)

Heej Alle Sammen! :-)

 

Er der nogen der kan hjælpe mig med en dansk gyser-stil som jeg til på fredag. Aner virkelig ikke hvad jeg skal skrive såå er der ikke nogen der kan hjælpe mig med det. Desuden vil jeg gerne have 10 og 12 for mine stile, men desværre får jeg bare 4 og 7 jeg aner ikke hvofor. Jeg håber i kan hjælpe mig med det :)

 

 

 

 

Hilsen (hemmeli?ge mig hehe) :P


Skriv et svar til: Dansk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.