Matematik

tangent til f

10. januar 2007 af lith (Slettet)
hej er der nogen der kan hjælpe mig med denne opgave:

f er løsning til differentiallignigen.
dy/dx=x/(1+y^2), går igennem p(4,1)

bestem en ligning for tangenten til f i p...

skal jeg finde f(x) og så indsæt p:::..hvordan får jeg ligningen

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2007 af dnadan (Slettet)

dy/dx=f'(x)=hældning
hermed skal du bare indsætte dit punkt i denne differentialligning, for at finde hældningen, nu har du så et punkt og en hældning hermed kan:
y-y0=a(x-x0) benyttes...

Svar #2
10. januar 2007 af lith (Slettet)

4/1+1^2=2
a=2

y-1=2(x-4)
y-1=2x-8
y=2x-7

er det så tangentens ligningen???

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. januar 2007 af dnadan (Slettet)

dét er det ja...
Ellers kan du også løse differentialligning, forherefter at differentiere den... Men dette er BESTEMT ikke hensigten med opgaven...

Svar #4
10. januar 2007 af lith (Slettet)

y-1=2(x-4)
y-1=2x-8
y=2x-7
..jeg finder jo ikke b værdien her det er kun y værdien..

b findes ved b=ax-y....?

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. januar 2007 af dnadan (Slettet)

#4
hvis du ikke kender til formlen:
y-y0=a(x-x0), så benytter du bare:
y=ax+b <=> y-ax=b => 1-2*4=b <=> b=-7, hvilket også er det samme som ved den anden formel(men benyt den kun, hvis du har fået den bevist)

Skriv et svar til: tangent til f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.