Kemi
alkohol
Jeg skal lave en rapport om identifikation af en ukendt alkohol.
under databehandling er der angivet 2 spørgsmål som jeg ikke helt kan finde nogle svar på, vil lige høre om der er nogen her inde som kunne hjælpe mig med det.
1.Hvorfor har aldehyder lavere kogepunkt end de tilsvarende alkoholer og carboxylsyrer?
2.Egentlig burde der være anvendt en varmekappe (elektrisk opvarmning) til destillationen i stedet for bunsenbrænderen. Hvorfor er det ikke så godt at bruge åben ild til destillationen?
Håber der er nogen som kan hjælpe, på forhånd tak :)
Svar #1
11. januar 2007 af sapiens (Slettet)
2) æhh... fordi man kan sætte ild til alkoholen? aner det ikke :)
Svar #2
11. januar 2007 af kulfi (Slettet)
Kan du ik forklare lidt bedre, det vil være en stor hjælp
Svar #3
11. januar 2007 af sapiens (Slettet)
2'eren ved jeg ikke, men jeg kan prøve at uddybe 1.
der er sammenhæng mellem polaritet og kogepunkt: hvis et stof er meget polært (fx vand), har det et højt kogepunkt. Sammenlign fx med CH4, som er ca. lige så stort som vand, men som er en gas ved stuetemp + 1 atm.
polaritet er et mål for kræfterne mellem molekylerne.
Svar #4
11. januar 2007 af frodo (Slettet)
Skriv et svar til: alkohol
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.