Matematik
Rod og potens!
13. januar 2007 af
Nørden12345 (Slettet)
Hej er der en der kan hjælpe mig med disse to opgaver:
1)x^(-2) = 1/4
Regneregler siger at: x^(-2) = 1/x^2. Skal der gøres brug af regneregler.
jeg ved at den ubekendte (x) skal isoleres men hvordan?
2)(1/x)^3 = 1/64.
Her er jeg på bar bund.
1)x^(-2) = 1/4
Regneregler siger at: x^(-2) = 1/x^2. Skal der gøres brug af regneregler.
jeg ved at den ubekendte (x) skal isoleres men hvordan?
2)(1/x)^3 = 1/64.
Her er jeg på bar bund.
Svar #1
13. januar 2007 af Kemiersjov (Slettet)
1)
Hvis x^-2 = 1/(x^2) = 1/4
så prøv at tage den reciprokke på begge sider.
2)
løses som 1)
Hvis x^-2 = 1/(x^2) = 1/4
så prøv at tage den reciprokke på begge sider.
2)
løses som 1)
Svar #2
13. januar 2007 af Nørden12345 (Slettet)
Jamen, skal jeg så gange med det modsatte brøk, det får jeg ikke så meget ud af!
Svar #3
13. januar 2007 af Kemiersjov (Slettet)
Den reciprokke af 1/x^2 = x^2 og den reciprokke af 1/4 = 4
Skriv et svar til: Rod og potens!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
