Matematik
Diff.ligning
14. januar 2007 af
Panthers88 (Slettet)
Hey..
Skal lige bruge lidt hjælp til den her opgave. min lærer siger man skal indsætte direkte ind i diff.ligningen, men kan ikke rigtig se hvordan?
Opgaven:
Funktionen f angiver antallet af fluer i laboratorium til tiden t som måles i døgn.
I en model antager man at f er løsning til differentialligningen dy/dx= y(0,1-0,000000002y), og man ved at der til efter 5 døgn er 1000 fluer.
Med hvilken hastighed vokser f til tiden t=5 ?
Tak på forhånd :)
Skal lige bruge lidt hjælp til den her opgave. min lærer siger man skal indsætte direkte ind i diff.ligningen, men kan ikke rigtig se hvordan?
Opgaven:
Funktionen f angiver antallet af fluer i laboratorium til tiden t som måles i døgn.
I en model antager man at f er løsning til differentialligningen dy/dx= y(0,1-0,000000002y), og man ved at der til efter 5 døgn er 1000 fluer.
Med hvilken hastighed vokser f til tiden t=5 ?
Tak på forhånd :)
Svar #1
14. januar 2007 af 171089 (Slettet)
hey..
det jeg tror du skal gøre er at du først skal differentier din funktion,og når du har gjort det så sætter du 5 ind som t, og så får du svaret..
det jeg tror du skal gøre er at du først skal differentier din funktion,og når du har gjort det så sætter du 5 ind som t, og så får du svaret..
Svar #2
14. januar 2007 af Guruen (Slettet)
diu skal bare bruge den logistiske ligning:
f(x)=(b/a)/(1+k*e^(-bx))
den næste information kan du bruge til at finde k..
f(x)=(b/a)/(1+k*e^(-bx))
den næste information kan du bruge til at finde k..
Svar #3
14. januar 2007 af chrisogchoko (Slettet)
Hey...
du har fået af vide at:
for at finde hastigheden til tiden t=5 skal du bare indsætte det i differentialligningen.
du ved at f(5)=1000
og da f(x)=y er 1000=y
Så hastigheden til tiden 5 er:
f '(5)=1000(0,1-0,000000002*1000) = 99,998 fluer pr døgn
du har fået af vide at:
for at finde hastigheden til tiden t=5 skal du bare indsætte det i differentialligningen.
du ved at f(5)=1000
og da f(x)=y er 1000=y
Så hastigheden til tiden 5 er:
f '(5)=1000(0,1-0,000000002*1000) = 99,998 fluer pr døgn
Skriv et svar til: Diff.ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
