Matematik

Hjælp-integration

14. januar 2007 af kastanjebrun (Slettet)
Hvordan integrerer jeg:
(x+1)/x ??

Håber der er nogen derude der har lyst til at hjælpe :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2007 af Waterhouse (Slettet)

(x+1)/x = x/x + 1/x = 1 + 1/x

tag den derfra.

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. januar 2007 af piper (Slettet)

Eller brug delvis/partiel integration. Bemærk evt. den kan løses sådan.

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2007 af uksomi (Slettet)

S(x+1)/xdx du skal benytte integration ved substitution, hvor du får at t=x+1 altså x=t-1 og dt=dx, du kan nu bestemme intedgralet og får at:
St/t-1dt=St/t-1/tdt=S1-1/tdt=x-ln(t)+k=x-ln(x+1)+k

håber det hjælper

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. januar 2007 af uksomi (Slettet)

Du tager fejl waterhouse: man skal kende matematikken indefra- symbolisme

Svar #5
14. januar 2007 af kastanjebrun (Slettet)

Wow waterhouse det var smart, den havde jeg ikke lige tænkt over, Tak.
Piper, jeg prøvede Partiel, men det endte med ikke at give nogen mening (højst sansynligt en regnefejl). Får jeg ekstra point for at skrive en anden løsningsmulighed på den måde?

Brugbart svar (0)

Svar #6
14. januar 2007 af uksomi (Slettet)

Nej undskyld jeg tager fejl det er rigtigt waterhouse

Svar #7
14. januar 2007 af kastanjebrun (Slettet)

kan jeg ikke bruge svar #1?

Brugbart svar (0)

Svar #8
14. januar 2007 af uksomi (Slettet)

S(x+1)/xdx=Sx/x+1/xdx=S1+1/xdx=x+lnx+k

Brugbart svar (0)

Svar #9
14. januar 2007 af uksomi (Slettet)

undskyld: tog fejl i #1

Brugbart svar (0)

Svar #10
14. januar 2007 af uksomi (Slettet)

#3

Brugbart svar (0)

Svar #11
14. januar 2007 af Waterhouse (Slettet)

#7: Jo, metoden i #1 er god nok.

Brugbart svar (0)

Svar #12
14. januar 2007 af mathon

#11

...og den nemmeste!...

Skriv et svar til: Hjælp-integration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.