Fysik

Potentiel Energi

14. januar 2007 af La Gioconda (Slettet)
Er der nogen, der kan hjælpe mig med de 2 nedenstående opgaver?

-Find den potentielle energi for en person med massen 75 kg, som står i højden 1 m over gulvet. Den potentielle energi sættes til nul på gulvet.
-En mand bestiger Mount Everest. Hvor mange gram fedt med brændeværdien 37kJ/g skal han forbrænde for at få energi til det?

Tak på forhånd!

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2007 af uksomi (Slettet)

Epot=mhg, hvor m=75kg, h=1m og g=9,82 m/s^2
Epot=75kg*1m*9,82m/s^2=736,5J




Svar #2
14. januar 2007 af La Gioconda (Slettet)

mhh.. jaa.. hvad med den anden opgave? Det er mere den jeg er gået kold i...?

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2007 af -Zeta- (Slettet)

#2.
Der skal du også bruge

E = m*g*h

Svar #4
14. januar 2007 af La Gioconda (Slettet)

-Find den potentielle energi for en person med massen 75 kg, som står i højden 1 m over gulvet. Den potentielle energi sættes til nul på gulvet.

-BESVAR samme spørgsmål for en mand, der står på toppen af Mount Everest (ca. 8,8 km over vandets overflade).
Ved denne opgave har jeg sagt: E_pot=75kg*8800m*9,82m/s^2=6.481.200J
-Ser det nogenlunde rigtigt ud? Er det ikke en smule højt?

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. januar 2007 af mathon

se
http://peecee.dk/?id=22367

Svar #6
14. januar 2007 af La Gioconda (Slettet)

Tak for hjælpen!

Forresten har jeg en lignende opgave, som lyder:
En person på 70 kg klatrer de 33 m op i rundetårn.
-Hvor stor kraft skal han præstere? >687,4N
-Hvor stort arbejde har han udført? >22684,2J

-Hvor mange gram fedt forbrænder han når fedtets brændværdi er 37 kJ/g?

Denne sidste opgave, kunne jeg ikke finde ud af. Men skal jeg så bare benytte mig af samme princip og sige:

22684,2J/(3700J/g)=0,613g

-Virker det rigtigt???

Brugbart svar (0)

Svar #7
14. januar 2007 af mathon

OK!

Skriv et svar til: Potentiel Energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.