Matematik

Mat. ligninger

14. januar 2007 af Nørden12345 (Slettet)
A0 har areal på 1m^2 :
Sidernes forhold : h=b*kvd(2).

jeg skal omskrive arealet til cm^2 og derefter finde de 2 sider idet jeg benytter h=b*kvd(2).

hvis det kan hjælpe så kender jeg sider i A4 som er h= 297mm og b = 210mm!

Hvad gør jeg? nogen der kan få mig igang?

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2007 af mathon

hvad skal du egentlig beregne?

Svar #2
14. januar 2007 af Nørden12345 (Slettet)

det ser meget svært ud!

Svar #3
14. januar 2007 af Nørden12345 (Slettet)

de 2 sider i papiret (A0) så jeg får arealet 10000cm^2 forholdet skal være h=b*kvd(2)

Svar #4
14. januar 2007 af Nørden12345 (Slettet)

altså side h og side b.

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. januar 2007 af sigmund (Slettet)

#3,

Arealet er altså



Dette sættes lig 10000, og b isoleres.

Den anden side, h, er så givet af sammenhængen


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. januar 2007 af mathon

10^4_cm^2 = b*kvd(2)*b

b^2 = (10^4_cm^2)/kvd(2)

b = [(10^4_cm^2)/kvd(2)]^(1/2)

h= [[(10^4_cm^2)/kvd(2)]^(1/2)]*kvd(2)

Skriv et svar til: Mat. ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.