Fysik

opgave om H atom

15. januar 2007 af tullerpigen (Slettet)
Hej er der nogen der kan hjælpe mig med at svare på disse?

Et H atom er i tilstanden n=3. Og i denne tilstand absorberer den en foton med bølgelængden (lambda) = 1875,6nm.

1)I hvilken tilstand er atomet efter absorbtionen af denne foton?

Bagefter henfalder atomet til grundtilstanden.
2)Hvad er bølgelængden af den foton der udsendes her?

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2007 af mathon

E=h*c*R[1/n^2-1/m^2]

Brugbart svar (0)

Svar #2
15. januar 2007 af mathon

eller
rettere

1/lambda = R[1/n^2-1/m^2]

Svar #3
15. januar 2007 af tullerpigen (Slettet)

Kan du forklare lidt nærmere?

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. januar 2007 af mathon

1/(1875,6*10^(-9)*1/(1,096775*10^7)=1/9-1/m^2

0,048612 = 1/9-1/m^2

m = 4,00002 = ca. 4

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. januar 2007 af mathon

1/lambda = R[1/n^2-1/m^2]

1/lambda = 1,096775*10^7_m^-1[1/1^2-1/4^2]=1,02823*10^7

lambda = (1/(1,02823*10^7))_m = 97,2548*10^(-9)_m = 97,3_nm

Brugbart svar (0)

Svar #6
15. januar 2007 af mathon

#3
udbedt nærmere forklaring
http://peecee.dk/?id=22581


Skriv et svar til: opgave om H atom

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.