Fysik
Tryk
11. december 2002 af
SP anonym (Slettet)
Jeg skal finde trykket inde i en ballon og har kun de oplysninger der står forneden.
Jeg har prøvet et hav af formler men kommer altdi til mangle to ting.
Hvis det ikke kan beregnes er det så okay at antage den er det samme som udenfor (har tidligere beregnet trykket her)
håber en har en god ide
Opgaven:
Densiteten, D af en gas afhænger af trykket og af temperaturen på følgende måde:
D=p(0)*(P/(1+(273+t))
P: trykket målt i atmosfære (atm).
t: temperaturen målt i grader celsius.
p(0): densiteten ved 0˚C og 1 atm tryk.
En affaldspose af polyethylen (det er det, som de tynde knitrende plastikposer er lavet af) har en massen på 70 gram og et rumfang på 5,3 m3. Posen fyldes med luft, som opvarmes til 70˚C. Den omgivende luft har temperaturen 18˚C og trykket 1 atm.
For (tør) atmosfærisk luft er p(0) = 1,293 g/L.
Jeg har prøvet et hav af formler men kommer altdi til mangle to ting.
Hvis det ikke kan beregnes er det så okay at antage den er det samme som udenfor (har tidligere beregnet trykket her)
håber en har en god ide
Opgaven:
Densiteten, D af en gas afhænger af trykket og af temperaturen på følgende måde:
D=p(0)*(P/(1+(273+t))
P: trykket målt i atmosfære (atm).
t: temperaturen målt i grader celsius.
p(0): densiteten ved 0˚C og 1 atm tryk.
En affaldspose af polyethylen (det er det, som de tynde knitrende plastikposer er lavet af) har en massen på 70 gram og et rumfang på 5,3 m3. Posen fyldes med luft, som opvarmes til 70˚C. Den omgivende luft har temperaturen 18˚C og trykket 1 atm.
For (tør) atmosfærisk luft er p(0) = 1,293 g/L.
Svar #1
11. december 2002 af SP anonym (Slettet)
Opgave gav vist ikke så meget mening så her er en med, forhåbentlig, lidt mere mening.
Densiteten, D af en gas afhænger af trykket og af temperaturen på følgende måde:
D=p(0)*(P/(1+(273+t))
P: trykket målt i atmosfære (atm).
t: temperaturen målt i grader celsius.
p(0): densiteten ved 0 grader celsius og 1 atm.
En affaldspose af polyethylen (det er det, som de tynde knitrende plastikposer er lavet af) har en massen på 70 gram og et rumfang på 5,3 m3. Posen fyldes med luft, som opvarmes til 70 grader celcius.
omgivende luft har temperaturen 18 grader celcius og trykket 1 atm.
For (tør) atmosfærisk luft er p(0) = 1,293 g/L.
Densiteten, D af en gas afhænger af trykket og af temperaturen på følgende måde:
D=p(0)*(P/(1+(273+t))
P: trykket målt i atmosfære (atm).
t: temperaturen målt i grader celsius.
p(0): densiteten ved 0 grader celsius og 1 atm.
En affaldspose af polyethylen (det er det, som de tynde knitrende plastikposer er lavet af) har en massen på 70 gram og et rumfang på 5,3 m3. Posen fyldes med luft, som opvarmes til 70 grader celcius.
omgivende luft har temperaturen 18 grader celcius og trykket 1 atm.
For (tør) atmosfærisk luft er p(0) = 1,293 g/L.
Skriv et svar til: Tryk
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
